23 septembrie, semne și tradiții din ziua echinocțiului de toamnă

0
280

Dacă în această zi este cald și uscat, la fel va fi și restul toamnei și iarna va veni târziu. Se obișnuiește ca în ziua echinocțiului de toamnă să se bată nucile și să se scuture merele şi gutuile. Este bine ca tot azi gospodarii să pregătească primul must din strugurii proaspăt culeși.

Astăzi intrăm oficial în toamnă, este ziua echinocțiului de toamnă. De acum încolo vom pierde în medie 4 minute de soare în fiecare zi până pe 22 decembrie, când vom ajunge la  solstițiul de iarnă.
Un fapt interesant este că majoritatea oamenilor cred că în ziua echinocțiului de toamnă, durata zilei și a nopții este aceeași și durează 12 ore. Cu toate acestea, în realitate, Soarele rămâne deasupra orizontului mai mult timp datorită efectului refracției atmosferice. Prin urmare, orele de lumină pot fi cu câteva minute mai lungi decât cele întunecate.

 

De asemenea, este interesant de menționat că în emisfera sudică, primăvara calendaristică începe cu echinocțiul de toamnă.

Articolul precedentUn cetățean de onoare al raionului Soroca a fost prins în flagrant de DNA când primea 240 mii de euro
Articolul următorA pus folie de aluminiu peste banane și a avut parte de o mare surpriză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.