147 de persoane au fost eliberate din custodia penitenciarelor prin amnistie, inclusiv 9 din penitenciarul nr.6 din Soroca

0
5213

La 1 iulie 2022, din custodia penitenciarilor din Republica Moldova au fost eliberați prin amnistie 147 de persoane aflate în custodia datorită legii privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, care a intrat în vigoare la 31 decembrie 2021 și ulterior modificată la 1 aprilie curent, scrie realitatea.md

Comisiile speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate, formate în cadrul instituțiilor penitenciare, au examinat 1 148 de dosare, însă doar 497 au fost admise.

Altfel, în urma materialelor examinate de Comisia specială privind aplicarea amnistiei de la penitenciarul nr.6 din Soroca, 60 de cereri au fost respinse și 29 au fost admise. Instanța de judecată a amnistiat 9 persoane.

În conformitate cu legea, amnistia a fost aplicată condiționat şi exclusiv persoanelor bănuite, învinuite şi inculpate, precum şi persoanelor condamnate, care sunt caracterizate pozitiv pe parcursul executării pedepsei, al perioadei de probațiune sau al termenului de probă şi sunt evaluate psihologic ca prezentând risc de recidivă mediu sau redus. (SURSA: realitatea.md)

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.