10 obiceiuri care te vor ajuta să ieși din mlaștina disperării și să-ți îmbunătățești viața

0
383

 Darius Foro blogger, antreprenor – ne împărtășește secretele sale. ”Sunt sigur că oricine își poate crea obiceiul potrivit. Cu toate acestea, există o condiție: ai nevoie de un motiv bun. Și în 99% din cazuri el se ascunde în suferința personală, tristețe și resentimente. La un moment dat, nu mai poți fi de acord cu comportamentul actual și decizi că este timpul să schimbi ceva, scrie relatii.net.

În acest articol îți voi spune cum să ieși treptat din mlaștina disperării și să revii la o viață normală.

1. Stabilește-ți 3-4 obiective în fiecare zi și atinge-le

Aceasta este una dintre cele mai bune strategii pentru creșterea productivității. Dar pentru asta trebuie să înveți să-ți limitezi numărul sarcinilor. Stabilește-ți obiective clare pe care dorești să le atingi – în fiecare zi, săptămână și an. Și lucrează zilnic la 3-4 sarcini principale (mici) care te vor apropia de obiectivele săptămânale și anuale.

2. Citește 60 de minute pe zi

Chiar dacă nu ai timp, găsește în fiecare zi o oră pentru lectură. Învață să te bucuri de proces și într-o zi vei iubi lectura.

3. Dormi 7-8 ore 

Indiferent ce lucruri mă așteaptă mâine, nu-mi sacrific niciodată somnul. Am anulat recent o întâlnire importantă pentru că m-am culcat târziu cu o seară înainte. Iar dimineața nu m-am putut trezi la 7.

Dacă nu ai prerogativa de a-ți anula întâlnirile de dimineață, mergi la culcare devreme.

4. Fă sport de 3 ori pe săptămână

Exercițiile fizice oferă multe avantaje: întăresc oasele, cresc masa musculară, mențin greutatea, cresc forța.

5. Plimbă-te 30 de minute pe zi

Dacă nu-ți poți aloca puțin timp pentru o simplă plimbare de seară, atunci nu-ți controlezi deloc viața. Când ieși din casă, ești obligat să ieși din cochilia ta. Și asta îți intensifică simțurile. Te poți plimba singur sau în compania cuiva.

6. Practică înfometarea 

Nu mănânc nimic după prânz. Și sar peste micul dejun. Ceea ce înseamnă că postesc 15-16 ore în fiecare zi. Postul are un efect pozitiv asupra sănătății.

Îmi place acest regim alimentar, deoarece mă face să mă simt bine și să arăt mai bine. Nu mănânc alimente dăunătoare, le prefer pe cele sănătoase cu valoare nutritivă ridicată.

7. Trăiește în prezent

Suntem atât de preocupați de viitor, de visurile, obiectivele și ambițiile noastre, încât uităm să ne bucurăm de momentul prezent. Aceasta este una dintre cele mai enervante probleme ale mele. Și trebuie să-mi reamintesc în fiecare zi că ar trebui să fiu fericit acum, nu mai târziu.

8. Dăruiește bunătate și iubire

Iubirea este nelimitată, ea nu se termină niciodată. O poți dărui cât dorești. Dar ego-ul ne împiedică să facem asta: dorim întotdeauna ceva în schimb. Împărtășește-ți bunătatea și iubirea în fiecare zi. Nu uita că ai stocuri nelimitate. Și nu-ți face griji că într-o zi se vor epuiza. Acest lucru nu se va întâmpla.

9. Ține un jurnal sau scrie 30 de minute pe zi

Trebuie să-mi pun gândurile în ordine zilnic, așa că le notez. Asta mă ajută să mă concentrez asupra a ceea ce este cu adevărat important și să renunț la lucrurile inutile. De aceea țin un jurnal.

10. Economisește

Economisește 30% din veniturile tale pentru viitor. Dacă nu poți atât de mult, atunci economisește 10%. Nu este important cât economisești, ci cât de des o faci.

Aceste obiceiuri par mici și nesemnificative, dar, în timp, vei vedea rezultatul. Doar urmează aceste principii până când viața ta se va schimba cu adevărat. Și atunci când se va întâmpla, vei continua să-ți consolidezi obiceiurile bune – nu pentru că trebuie, ci pentru că îți dorești asta.”


Articolul precedentSĂNĂTATE: Cum să tratezi depresia fără medicamente
Articolul următorTOP nouă moduri de a deschide o sticlă fără tirbușon
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.