VIDEO: Mai mulți primari, inclusiv din raionul Soroca, au fost instruiți în sistemul de lucru la distanță

0
424

Congresul Autorităților Locale din Moldova și Programul Comunitatea Mea continuă să susțină autoritățile locale, iar în această perioadă de pandemie îi ajută să treacă la sistemul de lucru la distanță. Una dintre activitățile recente este conferința video cu genericul „Lucrul la distanță și comunicarea on-line a APL-urilor” organizată în această săptămână.

 
Celor o sută de primari și reprezentanți ai primăriilor, care au participat online, li s-a vorbit despre noile provocări și cum pot activa de la distanță în contextul pandemiei și a restricțiilor impuse de situație. Subiectul este unul important, mai ales că în puține sate sunt specialiști IT care pot ajuta autoritățile în activitatea prin internet, comunicarea online și organizarea ședințelor consiliilor locale prin Zoom sau Skype. La final au urmat un șir de întrebări și răspunsuri, care pot fi utile și celor care nu au participat, dar pot privi înregistrarea.
 
„În cadrul conferinței, echipa Programului Comunitatea Mea a prezentat elementele de bază ale organizării eficiente a lucrului la distanța, pe durata pandemiei, precum și a vorbit despre avantajele mai multor platforme de comunicare și colaborare online. Igor Mironiuc, specialistul participare civică a Programului Comunitatea Mea a menționat că trebuie de luat în calcul că angajații APL-urilor nu au fost niciodată pregătiți pentru a desfășura activitatea la distanță, de aceea este necesară organizarea unor instruiri în domeniul IT pentru a fortifica abilitățile APL-urilor în acest domeniu” anunță organizatorii
 
Despre Comunitatea Mea
Programul Comunitatea Mea este finanțat de USAID Moldova și implementat de IREX in Moldova cu scopul de susține autoritățile publice locale din Moldova să devină mai eficiente, transparente și responsabile față de necesitățile cetățenilor. În prezent, 46 de comunități și ALP-uri din țară beneficiază de suportul programului. Peste 350 de angajați ai primăriilor partenere au participat la diverse instruiri și evenimente de fortificare a competențelor pentru îmbunătățirea serviciilor administrative și facilitarea accesului cetățenilor la informație, iar nouă comunități din program au început implementarea proiectelor de infrastructură pentru îmbunătățirea calității vieții la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.