Trotuare — da, transparență — ba!

0
221

În ultimii ani, în ziarul “Observatorul de Nord” am scris adesea despre starea trotuarelor din centrul municipiului Soroca, în care s-au pomenit după schimbarea bordurilor. Deși în toate proiectele de reparație este obligatoriu să fie prevăzuți bani și pentru restaurarea porțiunilor deteriorate în timpul lucrărilor, autoritățile au ignorat acest aspect. Prin urmare, sorocenii au rămas cu drumuri bune și trotuare rele.

Deși autoritățile raionale, care luaseră în gestiune drumurile principale, printre care și străzile Independenței și Alexandru cel Bun, declarau în toamna anului 2014 că ”…Guvernul Republicii Moldova a decis să transfere 4 milioane de lei pentru lucrări care includ şi restaurarea trotuarelor”, banii așa și nu au mai fost folosiți pentru aceasta. Promisiunile au rămas doar vorbe goale și abia acum, în preajma noilor alegeri locale, se lucrează la pavarea trotuarelor pe aceste străzi. Am încercat să aflăm de la autorități mai multe informații despre aceste lucrări, dar funcționarii de la primărie ne-au pasat la primarul Victor Său, iar acesta ne-a declarat că este ocupat și că se va elibera doar la sfârșitul mandatului. Am trimis la 26 iunie pe adresa primăriei, conform Legii privind accesul la informaţie, mai multe întrebări care și până acum rămân fără răspuns. Răspunsuri de care, de altfel, nu are nevoie redacția, ci, considerăm noi, toți sorocenii…

Întrebări fără răspuns:

  • Ce străzi sunt planificate pentru reînnoirea trotuarelor în 2019?
  • Care este suma totală planificată pentru aceste lucrări?
  • Cine este câștigătorul licitației de executare a lucrărilor?
  • În cât timp urmează să fie realizate lucrările?
  • De ce s-a ales acest tip de pavaj și care este garanția pentru lucrările efectuate?
  • De ce nu se izolează tulpinile copacilor când se lucrează cu excavatorul în preajma lor sau de ce aceste lucrări din preajma arborilor nu se fac manual?


Articolul precedent”A cincea rubrică”: multiculturalismul în oameni
Articolul următorPloi pe întreg teritoriul Republicii Moldova
Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.