Testul COVID-19, bani pentru transport public: Ce servicii noi obții cu Polița de asigurare medicală din această lună

0
401

O nouă redacţie a Programului unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM) a fost aprobată vineri, 31 iulie, la şedinţa Guvernului. Documentul cuprinde lista maladiilor şi a stărilor ce necesită asistenţă medicală, precum şi stabileşte volumul în care aceasta va fi acordată persoanelor asigurate.

 

Potrivit CNAM, majoritatea modificărilor au fost condiţionate de situaţia epidemiologică a infecţiei cu COVID-19.

 

Astfel, în anexa nr. 1 a Programului unic au fost introduse urgenţele de sănătate publică, inclusiv la nivel de asistenţă medicală primară, în volumul serviciilor medicale acordate în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

 

Anexa nr. 4 a fost completată cu investigaţii de laborator a probelor biologice pentru detectarea coronavirusului de tip nou SAR-CoV-2 (COVID-19).

 

De asemenea, lista serviciilor medicale de înaltă performanţă a fost completată cu poziţii noi pentru diagnosticul maladiilor neurologice şi oncologice.

 

O altă noutate se referă la faptul că din fondurile AOAM vor fi acoperite cheltuielile de transport public suburban şi interurban (tur-retur) pentru pacienţii care efectuează servicii de radioterapie, pe lângă cele de chimioterapie, în condiţii de ambulatoriu (staţionar de zi).

 

Implementarea noilor prevederi ale Programului unic al AOAM va fi efectuată în limitele mijloacelor financiare prevăzute în acest scop în Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2020. Modificările operate în document vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Articolul precedentUn autoturism de lux căutat de autoritățile din Polonia, depistat la frontiera moldovenească: Ce s-a întâmplat cu automobilul
Articolul următorBiserica pe timp de Covid-19 sau noua realitate a vieții bisericești în contextul epidemiei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.