Surpriză pe piața imobiliară: ce se întâmplă cu complexele rezidențiale noi?

0
750

Anul 2019 a adus o creștere consistentă a numărului de locuințe date în folosință. Potrivit ultimelor date furnizate de Biroul Naţional de Statistică, „în ianuarie-iunie 2019 au fost date în exploatare 3.676 locuințe (apartamente și case individuale de locuit) cu suprafaţa totală de 271,1 mii mp, în creştere cu 30,3% față de perioada similară a anului 2018.

După mediul de rezidență, în mediul urban au fost date în exploatare 3287 locuințe cu suprafața totală de 224,5 mii mp, ceea ce constituie cu 29,4% mai mult față de ianuarie-iunie 2018. În mediul rural, în ianuarie-iunie 2019 au fost date în exploatare 389 locuințe cu suprafața totală de 46,6 mii mp sau cu 34,7% mai mult față de aceeaşi perioadă a anului 2018.”

Conform estimărilor, numărul de construcții noi este în continuă creștere, în acest an urmând a fi finalizate construcțiile a altor ansambluri rezidențiale noi.

Unul dintre acestea este Complex Mircea cel Bătrân 14 din sectorul Ciocana. În cadrul acestuia pot fi achiziționate apartamente cu 1, 2 și 3 odăi. Suprafețele locuințelor au între 42 și 104 mp, iar prețurile pornesc de la 700 euro/mp.

Și Complex My Life din Chișinău urmează să fie dat în folosință la finalul anului 2019. „Complexul rezidențial MyLife este o construcție unicată de 10 etaje amplasată în apropiere de Grădina Botanică. Toate apartamentele sunt expuse cu euroreparație la cheie în 3 variante: cu instalații sanitare, cu mobilă și cu ambele variante”, transmite dezvoltatorul imobiliar, Kirsan. Potrivit graficului de prețuri prezentat de Korter.md, valoarea apartamentelor din acest complex s-a apreciat pe parcursul anului 2019. Dacă până în luna iunie prețul era de 515 euro/mp, din iulie acesta s-a majorat la 560 euro/mp.

În cadrul ansamblului sunt disponibile locuințe de tip studio și apartamente cu 2 și 3 odăi. Locuințele de tip studio au o suprafață mai mică, de 16-17 mp, în timp ce apartamentele ajung până la 62 mp.

Complex Onisifor Ghibu 3 din sectorul Buiucani este un ansamblu rezidențial premium care va fi finisat tot în acest an. Dezvoltatorul imobiliar Artex Construct îl descrie ca fiind o „locație ideală pentru persoanele care preferă să trăiască într-o zonă ecologică. Apartamente de clasă premium cu o panoramă inedită”. În cadrul acestuia pot fi achiziționate apartamente cu 1, 2 sau 3 odăi, care au suprafețe cuprinse între 40 și 83 mp. Pe site-ul Korter.md puteți afla detalii despre construcție, schițe ale locuințelor, dar și prețuri. Conform ultimelor informații, prețurile pornesc de la 710 euro/mp, astfel că un apartament cu 2 odăi, ce poate avea o suprafață între 57 și 69 mp, are prețul de pornire de 40.257 euro/mp.

Chiar dacă locuințele noi sunt de multe ori în topul preferințelor clienților, mulți moldoveni preferă apartamentele situate în blocuri locative vechi. Pe Flatfy.md sunt centralizate cele mai noi anunțuri de vânzare apartamente, case și terenuri din Moldova.

*Articol publicitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.