Soroceanul Nicolae Bulat alături de 30 de personalități, decorați cu „Ordinul Republicii”

0
628

Președintele Maia Sandu a semnat, astăzi, decretul prin care 30 de personalități din Republica Moldova sunt decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării, marcată în acest an, informează președinția Republicii Moldova.

Distincția le-a fost conferită pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, precum și pentru spiritul civic de care au dat dovadă și implicarea plenară în viața societății. De asemenea, „Ordinul Republicii” acordat astăzi este un semn de omagiu pentru o seamă de profesioniști și personalități de excepție care, deși nu mai sunt în viață, au lăsat o urmă importantă în istoria țării.

Pe lista laureaților se regăsesc oameni de cultură și economiști, activiști civici și primari, profesori și cadre medicale, savanți și sportivi. Sunt talente care au dus faima țării departe în lume ori care au muncit cu dedicație acasă pentru a salva vieți, a forma generații și a realiza proiecte inedite. Iar astfel – prin efort, tenacitate și profesionalism – au schimbat Moldova se spune în comunicatul informativ.

  Printre cele 30 de personalități decorate de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu cea mai înaltă distincție – Ordinul Republicii – sunt și doi prieteni ai Observatorului de Nord.

  Este vorba despre domnul Nicolae Bulat, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca și Tudor Iașcenco, fostul director al Publicației Independente „Cuvântul” din Rezina (decorat post-mortem). Felicitări, domnului Nicolae Bulat! Veșnică memorie, domnului Tudor Iașcenco…

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Vaccinarea continuă…
Articolul următorSoroca în 7 zile – „Observatorul” din 15 octombrie 2021 / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.