Simptomele care arată că te-ai infectat cu tulpina britanică Covid-19

0
399
Foto: pixabay.com
Durerile în gât, tusea și oboseala sunt cele mai frecvente simptome în rândul celor testați pozitiv cu noua tulpină britanică a coronavirusului. În schimb, perderea gustului sau a mirosului sunt puțin probabile, arată un studiu recent, potrivit The Guardian.

  Oficiul pentru Statistici Naționale din Regatul Unit a publicat un studiu care arată că oamenii infectați cu noua tulpină de SARS-CoV-2 au prezentat dureri de gât, tuse, oboseală și dureri musculare mult mai des decât cei infectați în primul val al pandemiei.

  Organizația britanică a întrebat bolnavii cu privire la simptomele bolii în intervalul 15 noiembrie – 16 ianuarie, după ce noua variantă a virusului, denumită B117, a fost descoperită în Kent în luna septembrie a anului trecut, iar de atunci tulpina respectivă s-a răspândit peste tot în lume, inclusiv în România.

Datele arată că procentul celor care au avut ca simptome ale bolii tusea a crescut de la 27% la 35%, însă creșteri ale procentelor au fost înregistrate și în cazul oboselii, a durerilor musculare ori a durerilor în gât. „Pierderea gustului ori a mirosului au fost mult mai puțin întâlnite la infectările cu noua variantă a virusului, pe când alte simptome au fost mult mai des întâlnite”, arată studiul cercetătorilor britanici. Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că mutațiile din varianta de virus din Marea Britanie ar putea influența simptomele asociate cu infecția.

„Această variantă este mai transmisibilă și persoanele infectate par să aibă încărcături mai mari de virus, ceea ce înseamnă că produc mai mulți virusuri”, a explicat acesta.

SURSA: The Guardian


Articolul precedentVezi dacă în localitatea ta vor avea loc deconectări de curent electric
Articolul următorAlte 291 cazurie de infectare și 4 decese
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.