Secretele unei vieți fericite. Ce dezvăluie un studiu de la Harvard

0
531

Scopul suprem al oricărui om în această viață este să caute fericirea, susțin specialiștii. Desigur, fericirea universală nu există, întrucât fiecare om este diferit. Pe fiecare dintre noi ne bucură alte lucruri, având în vedere faptul că oamenii trăiesc experiențe diferite și se ghidează, fiecare, după propriul set de valori și principii de-a lungul existenței lor.

Potrivit unui studiu desfășurat de-a lungul a opt decade, realizat de către cercetătorii de la Universitatea Harvard, oamenii ar fi cei mai fericiți atunci când reușesc să lege relații și conexiuni interumane sănătoase cu cei din jurul lor. De asemenea, cercetătorii americani ar fi pus la punct un îndrumar de câțiva pași care te-ar putea ajuta în găsirea fericirii, atât cât se poate.

Alege cu grijă oamenii din jurul tău

În primul rând, nu poți îmbunătăți lucrurile dacă nu le măsori. Așadar, oricât de puțin romantic ar părea, specialiștii te sfătuiesc să evaluezi ce relații sunt importante pentru tine, care sunt acele legături care ți-au adus bucurie și cine sunt oamenii care scot ce este mai bun din tine.

Anturajul este extrem de important, fie că vorbim despre colegii de la serviciu sau prietenii cei mai buni, despre care se spune că sunt familia pe care ne-o putem alege, în această viață.

Petrece mai mult timp fizic alături de cei dragi

În secolul vitezei, în care oamenii nu mai au timp să respire, toți sunt extrem de ocupați și încearcă să facă mai multe lucruri deodată, digitalizarea nu ajută foarte mult în a păstra relațiile interumane.

Specialiștii îți recomandă să lași telefonul și tableta deoparte și să petreci mai mult timp alături de familie, prieteni și partenerul de viață, fără să te preocupe distragerile din lumea virtuală.

 „Cu cât îți asculți mai mult prietenii, cu cât arăți mai multă grijă, cu cât îți faci timp să apreciezi opiniile celorlalți, cu atât te simți mai bine la sfârșitul zilei”, a subliniat Jeffrey Hall, director al Laboratorului de Relații și Tehnologie din Kansas.

Nu te feri să-ți arăți sentimentele

De cele mai multe ori, oamenii își ascund sentimentele de teamă să nu fie răniți, într-un fel sau altul. Sfatul experților este să trăiești frumos, așa cum îți dorești, alături de oamenii dragi, cărora să nu le ascunzi sentimentele tale.

De asemenea, este important să îți asumi întotdeauna greșelile și să ceri iertare, atunci când îi rănești pe oamenii iubiți.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAflă care sunt codurile utile pentru telefoane de tip Android și Iphone
Articolul următorDe astăzi, ortodocșii de rit vechi intră în Postul mare
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.