Recomandările endocrinologului Angela Belous: alimentația corectă pentru pacienții cu diabet

0
167

Astăzi este marcată Ziua mondială de prevenire a diabetului zaharat. Aproximativ 540 de milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu această maladie. Diabetul afectează toate aspectele vieții și poate declanșa multe alte probleme de sănătate, provocând complicații grave. Indiferent de tratamentul aplicat de medici, succesul depinde și de o dietă specială. Fără o alimentație adecvată, nu se vor obține rezultate pozitive.

Un regim alimentar echilibrat stă la baza tratamentului diabetului zaharat și are drept scop reducerea nivelului de glicemie. Se recomandă 3 mese principale și 2 gustări.

Pentru cei suferinzi de diabet zaharat, se recomandă iaurt, nuci și fructe. O altă alternativă ar fi preparatele din grâu integral și migdale. Se poate opta pentru ovăz cu diferite fructe proaspete sau uscate. Pentru micul dejun, se recomandă ouă fierte, omletă combinată cu legume sau brânză cu conținut scăzut de grăsime.

Se recomandă să se evite  dulciurile, produsele făinoase și lichidele carbogazoase. În schimb, se recomandă utilizarea îndulcitorilor naturali, cum ar fi stevia. Cerealele integrale, cum ar fi ovăzul, orzul și orezul brun, sunt, de asemenea, recomandate.

Legumele, precum conopida, varza, broccoli, ardeiul gras, roșiile, castraveții și dovleacul, sunt fundamentale pentru o viață sănătoasă. De asemenea, sunt recomandate și boboasele, cum ar fi fasolea, năutul și lintea. Carnea slabă, precum cea de vițel, găină, miel, iepure, curcan, pește și ouă, este indicată.

Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt de preferat. Pentru gustări, se recomandă fructe precum portocalele, prunele, vișinele, cireșele, merele, pomușoarele și fructele de pădure.

Pentru obținerea unor rezultate mai bune în reglarea glicemiei, este necesar să se combine o dietă sănătoasă cu exerciții fizice zilnice.

sursa foto : https://www.paradisulverde.com/blog/diabet-regim-alimentar-alimente-permise-si-interzise/


Articolul precedentVeste bună! S-a ieftinit curentul electric, cu 32 de bani!
Articolul următorCopiii din Republica Moldova cu cetățenie ROMÂNĂ vor primi mai mulți bani de la 1 ianuarie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.