Primul deces de COVID-19 în Republica Moldova, alți doi pacienți sunt în stare gravă

0
2364

O pacientă în vârstă de 61 de ani, care era tratată de coronavirus, a decedat noaptea trecută, a anunțat ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu în cadrul biriefingului matinal despre situația epidemiologică din țară. Autoritățile cheamă cetățenii să respecte strict toate regulile de profilaxie și autoizolare.

Femeia era a doua persoană din țară infectată de noul virus. Pacienta avea mai multe boli cronice, iar moartea a survenit în urma unui stop cardiac, spun autoritățile.

Actualmente în Republica Moldova sunt 30 cazuri confirmate de COVID-19, dintre care 18 cazuri de import și 12 cazuri cu transmitere locală.

Potrivit ministrei Viorica Dumbrăveanu, doi dintre pacienții internați cu coronavirus sunt în stare gravă. Numărul persoanelor suspectate la fel este mare. În prezent  sunt 76 suspecți, printre care 14 copii.

Autoritățile îndeamnă populația să respecte regulile carantinei. Cei reveniți de pete hotare să se autoizoleze la domiciliu și să monitorizeze starea de sănătate conform regulilor, informând medicul de familie, pentru a confirma sau infirma prezența virusului și, totodată, să se izoleze de familie, pentru a nu admite trensmterea virusului către cei apropiați, până la clarificarea situației.

Totodată, autoritățile îndeamnă cetățenii să fie solidari cu cei izolați la domiciliu și, în caz de necesitate, să-i ajute cu livrarea produselor alimentare, medicamentelor și altor lucruri necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.