Peste 18 mii de cetățeni din nordul Republicii Moldova vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă, cu suportul Uniunii Europene / VIDEO

0
211

De ani buni, cetățenii din anumite zone ale municipiului Edineț, sunt nevoiți să meargă zilnic la fântână după apă. Deși trăiesc în oraș și au apă la robinet, aceasta nu este bună de băut. Printre ei este și familia Paladi, care are nevoie în fiecare zi de minim două căldări de apă, iar fântâna nu este aproape.

Sunt și din cei care nu au mai răbdat și au săpat fântâni în propria curte, de unde își alimentează gospodăria cu apă. Săparea fântânilor însă nu rezolvă problema generală, iar soluția este una problematică din cauza secetei și a faptului că nu se fac analize de investigare a calității acestei ape. Așa că unica soluție rămâne renovarea apeductului și aprovizionarea locuitorilor municipiului Edineț cu apă de calitate. Și fiindcă contribuia locală o acoperă în totalitate administrația locală, cetățenii nu achită bani pentru schimbarea țevilor din preajma gospodăriei lor.

Și ca orice realizare salutabilă, la început a fost ideea, iar autoritățile publice locale au purces la realizarea ei. Mai ales că sunt așteptări mari, în special la îmbunătățirea calității apei potabile și micșorarea pierderilor din rețea. Zi de zi, stradă cu stradă, au început să fie efectuate lucrările de schimbare a vechii rețele, care datează încă din perioada sovietică. Un detaliu important este că după înlocuirea țevilor, drumul deteriorat va fi reabilitat.

Într-un final peste 18 mii de cetățeni din municipiul Edineț vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă. Iar suportul Uniunii Europene și contribuția locală a făcut ca această problemă să-și găsească rezolvarea.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”. Proiectul este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, fiind implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.


Articolul precedentCOVID-ul încă nu a „plecat” – 263 cazuri de infectare și 16 decese au fost înregistrate, în ultima săptămână
Articolul următorDupă evoluția bună de la Sepsi, Vitalie Damașcan a fost convocat la națională
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.