O nouă „perlă” marca OMS: „Al doilea an al pandemiei de Covid-19 ar putea fi chiar mai dur decât primul”

0
316

    Nu știu ce credeți Dumneavoastră, dar eu sunt de părerea că există oameni și instituții care trebuie să fie foarte atenți când declară sau emit ceva, fiindcă, în virtutea funcției ocupate și a genului de activitate, aceste declarații nu sunt percepute drept vorbe goale, dar (aproape) ca un adevăr în ultimă instanță. Acest „deziderat” este valabil oricând, dar mite acum, în condiții de pandemie. Or, ceea ce își permit unii să vocifereze nu poate fi catalogat drept o metodă de luptă cu virusul și, cu atât mai mult, o modalitate de a îndrepta oamenii pe drumul cel drept, ba dimpotrivă…

       Cu riscul de a fi învinuit de promovare a „politicii struțului”, care bagă capul în nisip și nu dorește să vadă ce se face în jur (lucru nevalabil în cazul meu, cel puțin) vreau să pun în discuție unele declarații făcute nu de moș Ion sau baba Maria, dar de șefii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care, în loc să calmeze populația și să apropie luminița din capătul tunelului, ne toarnă plumb în picioare și nu ne lasă loc pentru speranțe.

Ca să nu fiu învinuit de rea- voință sau de ațâțare a spiritelor, voi aduce în atenția Dvs câteva citate din declarațiile sus-pușilor de la OMS, care vorbesc de la sine (și pot fi percepute de cineva ca purul adevăr, cu consecințele de rigoare) și nu lasă loc pentru interpretări…

Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare: „Statistic vorbind, este mai probabil să câștigi la loterie decât să scapi de o infecție cu COVID-19”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: „În anul 2021 comunitatea globală se va confrunta cu „noi provocări” și „noi tulpini de COVID-19”.

 Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare: „Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicele transmisiei”.

  O avertizare publicată miercuri, 13 ianuarie, de OMS: „Al doilea an al pandemiei de Covid-19 „ar putea fi chiar mai dur” decât primul, având în vedere modul în care se răspândește noul coronavirus, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante tot mai contagioase”.

Astfel de declarații-avertizări, în coroborare cu secvențele apocaliptice de la posturile TV dăunează grav sănătății oamenilor, în opinia mea. Nu de alta, dar oamenii sunt diferiți – unii lasă să treacă astfel de informații pe lângă urechi, iar alții primesc astfel de declarații-avertizări-secvențe foarte aproape și sunt pasibili de orice, de la atac de cord la tentative de suicid…

În fine, nu pun la îndoială faptul că virusul există și că fiecare din noi „poate câștiga la loto”, dar… măsura, domnilor, măsura! Mai cu seamă în plin proces de vaccinare!!!

Articolul precedentLa Dărcăuți a fost instalat Turnul de apă și se lucrează la amenajarea terenului aferent și la construcția cișmelei
Articolul următorIată ce puteți citi în prima ediție a ziarului „Observatorul de Nord” din 2021 / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.