O icoană pictată de pe muntele Athos a fost dăruită sorocenilor de către bucureșteni / VIDEO

0
137

La biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Soroca, este expusă icoana Măicii Domnului Paramythía (Mângâietoarea) spre închinarea sorocenilor și a tuturor oaspeților veniți. Aceasta este o copie care a fost pictată pe muntele Athos de către călugării de la mănăstirea Vatopedu.

Icoana, a fost adusă sâmbătă seara, 18 februarie, și tot atunci a avut loc Slujba de Vecernie și Acatistul Măicii Domnului în cinstea sosirii icoanei. „O icoană deosebită, pe care eu am avut o mare binecuvântare să o văd, pe timpul pelerinajului pe care l-am sâvârșit în astă vară împreună cu un grup credincioși din Basarabia. O prietenă de-a noastră, doamna Rodica David de la București, împreună cu soțul dânsei Marian, au luat inițiativă împreună cu un grup de credincioși din București să comande o astfel de icoană pentru biserica noastră. Ei au plătit această icoană, s-au jertfit, au mers și au adus-o de acolo, din muntele Athos când a fost gata”, ne-a spus Sorin Huluţă, paroh al bisericii „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.

De acum înainte, copia icoanei Paramythía, va fi așezată în biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Soroca.

În Sfântul Munte există o rânduială: cheile de la poarta mănăstirii se aşază la icoana Maicii Domnului, arătând astfel purtarea de grijă şi egumenia Maicii Domnului în mănăstirile aghiorite; poarta mănăstirilor aghiorite se deschide la răsăritul soarelui şi se închide la apus, când portarul dă cheile stareţului, iar stareţul le aşază la icoana Maicii Domnului.


Articolul precedentSoroca: când și unde vor fi deconectări programate ale energiei electrice, în legătură cu executarea lucrărilor de întreținere
Articolul următorDrochia: când și unde se așteaptă deconectări programate ale electricității, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.