Dacă e să credem Biroului Național de Statistică, moldovenii mănâncă mai puţini cartofi şi mai multă carne. În 2017, orăşenii au consumat, în medie, peste 250 de litri de lactate, cu 10 litri mai mult faţă de acum doi ani. Pe de altă parte, ei au mâncat câte 200 de ouă şi peste 100 de kilograme de legume.
La oraşe se pune pe masă mai multă pâine. O persoană din mediul urban a consumat peste 110 kilograme într-un an. Orăşenii au mâncat anul trecut câte 55 de kilograme de carne, cu trei mai mult comparativ cu 2016. Şi fructele au fost pe plac. Consumul a ajuns la 54 de kilograme de persoană. Anul trecut a scăzut cu un kilogram şi jumătate cantitatea de cartofi inclusă în meniu. În acelaşi timp, consumul de zahăr, peşte şi ulei este comparabil cu cel din 2016. ..Şi la sate printre alimentele preferate sunt lactatele. Un locuitor de aici, a mâncat, în medie, puţin peste 200 de litri de lapte şi aproximativ 190 de ouă. În mediul rural pâinea este inclusă în top trei cele mai consumate produse.
Paradoxal, o persoană de la sat a mâncat cu 5 kilograme de fructe mai puţin decât un orăşean. Consumul de cartofi a scăzut până la aproximativ 46 de kilograme de persoană. În schimb, s-au pus pe masă cantităţi mai mari de carne şi peşte.
Sursa foto: Gastroart.ro