Microbuzul de pe ruta Rudi-Soroca, cu trecere prin comuna Tătărăuca Veche, își reia activitatea datorită implicării civice

0
404

O problemă stringentă rezolvată și o bucurie pentru localnicii comunei Tătărăuca Veche – redeschiderea rutei Rudi-Soroca. Menționez despre impactul pozitiv asupra comunității locale în urma ședinței organizate în incinta primăriei, în luna iunie a anului curent având oaspeți pe Ala Taran, Valentina Onică și Nina Neculce, reprezentanți ai organizației “Casa Speranțelor”, care au venit cu un suport informațional în soluționarea problemelor sociale, prin acordarea asistenței organizațiilor începătoare, grupurilor de inițiativă, autorităților locale în atragere de fonduri neguvernamentale pentru soluționarea problemelor locale. 

La această ședință s-a vorbit despre transparență, dar și despre necesități sociale ale cetățenilor, astfel la cererea locuitorilor și la receptivitatea doamnei primar a comunei Tătărăuca Veche, Liudmila Guțu, au fost identificate două probleme stringente: Ruta transportului public Rudi – Soroca, prin comuna Tătărăuca Veche și altă problemă iluminarea stradală. Au fost planificate acțiuni prin care a fost aduse problemele pe agenda autorităților publice de nivelul respectiv.

Este un început bun de colaborare în soluționarea problemelor din comunitate. Biblioteca publica Comunală Tătărăuca Veche, fiind și în grupul de inițiativă organizat pe teritoriul comunei, este și părtaș al transparenței în toate activitățile ce sunt legate de bunăstarea membrilor comunității.

Este o promisiune dată localnicilor de către doamna primar, care a îndeplinit-o cu succes.
Stela Toma, biblioteca Tătărăuca Veche 

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


Articolul precedentDacă ai 18 ani și poți picta, participă la un concurs organizat de Banca Națională
Articolul următorAtenție Soroceni! Aceste pubele albastre nu sunt pentru locuitori
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.