Medicii ne avertizează – să nu permitem căpușelor să ne afecteze viața

0
101
Foto: pixabay.com

   Atenţie la căpuşe! Specialiştii din domeniu ne avertizează că suntem în plin sezon al acestor insecte periculoase, iar consecinţele pot fi mult mai grave decât ne-am putea imagina, dacă nu reacţionăm la timp. Aproape 20 la sută dintre căpuşe sunt purtătoare de infecţii, iar prevenţia este cea mai bună soluţie, informează Moldova 1.

  Altfel, medicii atenţiomnează că trebuie evitate remediile din popor pentru a extrage căpuşa, deoarece pot exista consecinţe deosebit de grave precum encefalita de căpuşă, boala Lyme sau febră butonoasă. „Dacă nu se ia nici o măsură şi nu aplică tratamentul cuvenit sau tratamentul profilactiv de la primele trei zile de la înţepătură deja maladia poate disemina în sânge şi se formează. Febră, stări de mialagie, dureri musculare, dureri articulare. Şapte pacienţi din zece sunt infectaţi de căpuşa infectată”, spune dermato-cosmetologul Cezara Bolocan.

Anul trecut în Republica Moldova au fost înregistrate 168 de cazuri de infectări cu boala Lyme. Există mai multe specii de căpuşe şi nu toate muşcăturile sunt periculoase. Însă odată ce aţi fost înţepat, adresarea la medic este indispensabilă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.