Lichidul banal în care să pui mătura murdară. Aşa va ieşi ca nouă, va fi şi dezinfectată

1
13574

În ciuda evoluției tehnologiei, mătura rămâne, în continuare,  ustensila de curățare preferată. Aceasta a apărut pentru prima oară în anul 1490. De atunci și până în prezent, aceasta a fost nelipsită din casele românilor.

Însă, pentru că o folosim destul de des pentru a curăța tot felul de suprafețe, la un moment dat ajunge să se murdărească și să adune diverse bacterii. Din acest motiv, e necesar să o curățăm. Însă, aceasta nu este o sarcină ușoară.

Primul pas constă în lovirea ușoară a măturii de podea sau chiar de un perete. În acest fel, putem scăpa de scamele și resturile de mâncare care se adună în interiorul acesteia.

Dacă resturile nu au ieșit, atunci e necesar să frecăm mătura de pământ. Specialiștii recomandă să lăsăm mătura într-un vas cu apă caldă și fierbinte. În vas e necesar să adăugăm detergent de spălat vase.

Este recomandat să lăsăm mătura să stea în apă pentru 20-30 de minute. După ce trece timpul, e necesar să o lăsăm să se usuce în aer liber.

Alte metode de curățare a măturii

Dacă mătura este foarte murdară putem adăuga înălbitor sau amoniac în apa de spălat. Dacă nu avem aceste produse în casă, putem folosi și oțet. Pentru o curățare mai profundă, putem deșuruba peria de pe băț. Ulterior, peria se lasă într-un vas cu apă, iar bățul de mătură se dezinfectează.

Mătura ideală pentru curățenie

Specialiștii de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor subliniază faptul că igienizarea regulată a suprafețelor este un obicei care previne răspândirea microbilor, contribuind astfel la sănătatea familiei.

Pentru a avea o casă curată e necesar să fim atenți și la tipul de mătură folosit. Alege una cu peri drepți – se adaptează fără probleme la orice tip de pardoseală.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentNu lua aceste medicamente când bei cafea
Articolul următorInteligentă, geloasă și devotată, istoria unei cățelușe care se teme de conflicte / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.