LANSARE: Comunitatea din satul Băxani își dorește un mediu sănătos și curat

0
241
Foto: Ghenadie Pereteatcu

Proiectul ”Băxani – pentru un mediu sănătos și curat!” a fost lansat recent în localitatea menționată. Potrivit unui comunicat, prin acest proiect, comnitatea locală își dorește soluționarea problemelor ecologice din sat.

”Pe 13 septembrie 2020, în incinta sediului AO „Băxani – Casa Părintească”a avut loc masa rotundă de lansare a proiectului ,,Băxani – pentru un mediu sănătos și curat!”.

În cadrul acestei activități locuitorii satului Baxani au avut ocazia să discute despre problemele de mediu din localitate, să afle despre scopul proiectului și activitățile care vor fi realizate în următoarele 5 luni.

Participanții s-au implicat activ în discuții și au susținut ideea creării unui grup de inițiativă care va comunica cu autoritățile și cetățenii pentru a elabora un plan de acțiuni în domeniul protecției mediului în localitate. ”Problema ecologică în localitatea noastră este una prioritară, chiar mai importantă decât drumurile”, a menționat domnul Filaret Afanas, locuitor al satului, prezent la activitate”, se menționează în comunicat.

Foto: Ghenadie Pereteatcu

AO ”Băxani- Casa Părintească” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ,,Băxani – pentru un mediu sănătos și curat!” în s. Băxani raionul Soroca, regiunea Nord.

 Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO ”Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”.

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

 

Articolul precedentÎn atenția candidaților la funcția de primar al satului Dubna: CEC a decis câți bani pot fi virați în contul „Fond electoral”
Articolul următorSeptembrie: când vara încă nu a plecat, iar toamna încă nu a venit
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.