La Racovăţ oamenii au zis că „nu se mai poate”

0
74

Câteva zeci de locuitori ai satului Racovăţ şi-au dat întâlnire în Sala de şedinţe a primăriei pentru a discuta starea de lucruri din localitate, în ceea ce priveşte situaţia criminogenă. Or, dacă e să facem un clasament al crimelor săvârşite „pe cap de locuitor”, acest sat ar fi printre „fruntea cozii”. Bunăoară, furturile de animale şi păsări au devenit un lucru obişnuit, iar primarul Mihai Mitrofan a fost bătut (de persoane necunoscute!) pentru a patra oară!…

Nicolae Lupu:”Trăim într-un sat frumos, cu oameni harnici, lucru cunoscut de toţi acei, care ne vizitează, dar crimele săvârşite în ultima vreme, începând cu furturile mici şi terminând cu aplicarea leziunilor corporale chiar domnului primar ne fac de ruşine în tot raionul. Cu părere de rău, persoanele certate cu bunul simţ şi cu legea au înţeles că totul li se permite şi li se iartă şi cu fiecare zi devin tot mai obraznici. Personal am fost ameninţat că voi fi următorul, după primar, care va fi maltratat. Şi cel mai dureros şi de neînţeles este faptul că, mulţi dintre noi cunosc cine sunt infractorii, dar foarte puţini au curajul să conlucreze ci organele de forţă”.

Raisa Mitrofan: „Soţul meu a fost bătut de patru ori, dar nimeni nu a fost tras la răspundere. Unica cu ce ne-am ales de pe urma acestor fărădelegi a fost umblatul prin instanţe şi cheltuiala de bani, timp şi nervi. Se creează impresia că cineva are interes ca cei vinovaţi să rămână băsma curată. De exemplu, în ziua ultimilor alegeri liderul din sat a „dat un spectacol la tema cum nu trebuie să se comporte un conducător, dar organele abilitate, deşi au fost sesizate, nu au luat măsuri. De altfel, dacă astfel de comportament avea un om simplu, organele de forţă luau măsurile cuvenite, dar aşa… Probabil, astăzi este cel mai important să fii cu partidul cutare sau cutare ca să fii protejat”.

Victor Vizitiu, locotenent major de poliţie, şeful de post din satul Racovăţ: „Am fost numit în această funcţie pentru a apăra drepturile cetăţenilor, dar nu pentru a le încălca. Aceasta am făcut până acum, aceasta voi face şi în continuare. Pentru a avea succese, pentru a-i pedepsi pe acei, care încălca liniştea satului, însă, este nevoie ca toţi locuitorii să dea dovadă de responsabilitate cetăţenească şi să pună umărul la depistarea infractorilor. Faptul că astăzi ne-am adunat ca să punem în discuţie această problemă stringentă mă bucură şi mă face să cred că în continuare vom merge mână de mână în lupta cu elementele antisociale. Pentru ca această luptă cu criminalitatea să fie mai eficientă propun să creăm o Gardă Populară”.

Într-un final, cei prezenţi la adunare au decis să organizeze, în timpul cel mai apropiat, o întâlnire a tuturor locuitorilor satului, la care să fie invitaţi factori de decizie din raion, dar şi mass-media. „Observatorul de Nord” a răspuns afirmativ la această invitaţie şi îşi asumă responsabilitatea de a comunica cititorilor despre eforturile depuse de săteni pentru a aduce ordinea şi liniştea la Racovăţ…

 

 


Articolul precedentDreptul la replică:
Articolul următorGrupe noi în trei grădiniţe din oraş
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.