La Florești a avut loc Forumul Educației cu genericul “Profesorul față în față cu provocările diversității în educație” /GALERIE FOTO

0
83

Ieri, Direcția Generală Educație, Cultură, Tineret și Sport a desfășurat Forumul Educației cu genericul “Profesorul față în față cu provocările diversității în educație”.

La eveniment au participat manageri școlari, directori adjuncți, directorii instituțiilor de educație timpurie, colaboratori ai DGECTS.

Invitații speciali fiind dl Vasile Tîltu, președintele raionului Florești, dna Adriana Cazacu, secretar de stat MEC, dna Violeta Popa, specialist principal INEL.

Dna Diana Pantaz, șefa Direcției Generale Educație și moderatoarea evenimentului, a adresat cuvinte de mulțumire oficialilor prezenți, pentru suportul și sprijinul constant pe care îl acordă în sistemul educational, dar și cadrelor didactice prezente, pentru profesionalismul  de care dau dovadă.

Președintele raionului și-a exprimat recunoștința față de comunitatea educațională, pentru aportul adus la educația elevilor din raion și pentru faptul că au grijă ca societatea noastră să se dezvolte și să meargă în pas cu timpul, că fac lumea mai bună, mai inteligentă și mai tolerantă. De asemenea, a menționat că administrația publică oferă tot sprijinul pentru îmbunătățirea condițiilor de studii ale elevilor și de muncă ale pedagogilor, căci școala a fost, este și va fi acel mediu social în care crește, este educat și instruit omul.

Dna Cazacu Adriana, a adresat urări de bine cadrelor didactice  cu prilejul acestui eveniment și a prezentat Raportul anului școlar 2023-2024, făcând o retrospectivă a celor mai importante activități ce au avut loc pe parcursul  anului școlar precedent. O problemă comună tuturor instituțiilor de învățământ, tuturor raioanelor din țară, este problema cadrelor didactice, de aceea s-au întreprins acțiuni concrete, cum ar fi majorarea indemnizației unică pentru tinerii specialiști și alte facilități, pentru a atrage cât mai mulți tineri în domeniul educational.

Dna Violeta Popa, a venit cu un mesaj de felicitare dedicat comunității educaționale și a prezentat elemente de noutate privind mentoratul, aspecte privind instituționalizarea mentoratului și crearea rețelei naționale de mentori.  Scopul acestui proces fiind dezvoltarea continuă a competențelor profesionale ale cadrelor didactice, în vederea asigurării stării de bine și a progresului elevilor, începând de la cele mai fragede vârste.

Agenda evenimentului a cuprins și panele de discuții, astfel, managerii școlari: Tatiana Moscalu, directoarea IPLT “M.Costin” Florești,  Aurica Bodiu, directoarea IP Gimnaziul Ștefănești,  Ludmila Nagrineac, directoarea IP Gimnaziul Prajila  și Victoria Podubnîi, directoarea IP Gimnaziul Roșietici, au discutat pe marginea următoarelor subiecte:

Managerul școlar-responsabil pentru organizarea și desfășurarea unui process educational eficient în instituția școlară.

Educația incluzivă: toți pentru unu și unu pentru toți în sala de clasă.

Profesorul formator al valorilor naționale.

Profesorul față în față cu provocările diversității în educație.

Directoarele adjuncte Nina Babcinețchi, IP LT “M.Eminescu Florești”, Carolina Suhari, IP Gimnaziul ‘V.Alecsandri” Mărculești și-au împărtășit experiența cu privire la Implementarea practicilor educaționale inovatoare în parteneriatele educaționale locale.

Directorii instituțiilor de educație timpurie: Ludmila Poleanscaia, directoare IET “Licurici”, nr. 7 Florești, Aurora Albot, directoare IET “Ghiocel” Cenușa, Gabriela Singureanu, directoare IET “Porumbel” nr 2 Florești, Ludmila Corolenco, directoare IET “Albinuța” Prajila, au reflectat asupra Stării de bine în grădiniță-asigurarea calității în educație și Valorificarea potențialului educativ al copilului în pregătirea pentru debutul școlar.

Dna Rita Colța, șefă adjunctă a DGECTS, a prezentat Rezoluția Forumului Educațional, scopul căruia este de a trece în revistă reușitele, de a explora și promova valorile fundamentaleîn procesul educational, pentru a crește elevi responsabili și capabili să contribuie pozitiv la dezvoltarea societății. Forumul Educațional 2024 lansează un apel către toți actorii educaționali să își unească eforturile pentru a construi un sistem educational ancorat în valorile europene, care să promoveze excelența și inovația.

 

Ina Rîbalchin, reporteră, Florești


Articolul precedentO mamă amendată după ce fiul ei a provocat un incendiu
Articolul următorDe acum încolo va fi mai simplu de costruit o casă mai mică de 150 metri pătrați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.