Fiecare dintre noi ar putea să aibă câte o părere despre modul în care trebuie preparat ceaiul perfect sau despre felul în care trebuie servit la masă și băut. Cândva, doar oamenii bogați aveau obiceiul de a consuma această băutură; astăzi însă este accesibilă oricui, putând fi cumpărată direct din magazine.
Judith Martin, cunoscută sub pseudonimul Miss Manners, este o editorialistă americană care a vorbit de-a lungul timpului în repetate rânduri despre eticheta ceaiului. Aceasta susține că practica în cauză a apărut în secolul al XVII-lea, când China a exportat pentru prima dată băutura în Europa.
Regula de aur ce trebuie respectată
Pe vremuri, oamenii obișnuiau să bea ceai din cești fără mâner. „Oricine avea puțin simț se ferea de la a ține ceașca fierbinte cu degetele”, a explicat într-un material editorialista americană Judith Martin. Pe măsură ce industria s-a dezvoltat, au apărut și ceștile de ceai cu mânere, utilizate inclusiv astăzi.
Oamenii de știință de la Northumbria’s School of Life Science au descoperit că secretul celui mai bun ceai este să stea aproximativ 6 minute, fără să fie consumat imediat după preparare. În acest fel, aromele se vor difuza în băutură la temperaturi optime.
Cum să prepari ceaiul perfect
După ce se adaugă pliculețe de ceai în apa clocotită, băutura trebuie lăsată să stea timp de 6 minute pentru a avea un gust perfect. Apoi, tot ce trebuie să faci este să scoți pliculețul de ceai din ceașcă și să lași băutura să atingă temperatura potrivită, pentru a nu te arde.
La ce se folosesc ațele pliculețelor
Mulți nu știu la ce se folosesc ațele de la pliculețele de ceai. Cu ajutorul lor, poți să scurgi în mod elegant lichidul pătruns în materialul cu ingredientul pe baza căruia a fost preparată băutura. Rupe în două materialul care ține ațele lipite și trage ațele spre exteriorul plicului.
Dacă vei proceda astfel, pliculețul de ceai se va strânge, iar lichidul aromat ce l-a pătruns va fi scurs în ceașcă. Pune pliculețul în farfuria ceștii de ceai și menține o poziție dreaptă. După ce te poziționezi corect, fără a te apleca înainte și fără a sufla în ceai, savurează încet băutura.