Iranul este gata să furnizeze rușilor drone militare, iar NATO va pune la dispoziția armatei ucrainene sisteme portabile de combatere a dronelor

0
258

 Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic

Declarația ministrului de externe a Federației Ruse, Serghei lavrov, precum că țara sa este gata să ajute poporul ucrainean să scape de regimul „antipopular și antiistoric” de la Kiev nu a rămas fără o replică din partea autorităților din țara vecină. Astfel, consilierul prezidențial, Mihailo Podoleac, a catagolat cele spuse de Lavrov drept „schizofrenie rusă clasică”. 

  *În această săptămână, Kievul este gata să reia săptămâna aceasta exporturile de cereale prin Marea Neagră. Prin coridoarele maritime din trei porturi ale regiunii Odessa –  Cernomorsk, Odesa și Yuzhny, Ucraina intenționează să exporte lunar 3 milioane de tone de produse agricole. La rândul lor rușii, prin gura aceluiași Serghei Lavrov au declarat, în cel mai cinic mod, că „…Rusia, în cadrul acordului cu cereale, nu și-a asumat obligații care să împiedice continuarea operațiunii militare speciale și distrugerea infrastructurii militare a Ucrainei”.

*După ce Iranul și-a declarat disponibilitatea de a livra Rusiei drone militare, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a spus într-un interviu că, NATO va furniza Ucrainei sute de sisteme portabile de combatere a dronelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.