Feteasca Neagră + Rara Neagră = Cel mai bun vin roșu din lume se fabrică în Republica Moldova

0
137

Fautor Negre 2017 din Republica Moldova a fost desemnat cel mai bun vin roșu din lume, potrivit Concours Mondial de Bruxelles, care a anunțat astăzi rezultatele sesiunii “Roșu & Alb” din 2022, transmite MOLDPRES.

Concours Mondial de Bruxelles, considerată cea mai prestigioasă competiție din lume, a adunat experți din industria vinului pentru a degusta peste 7300 de vinuri, provenind din circa 40 de țări.

Conform organizatorilor, printre câștigătorii competiției sunt vinuri de pe șase continente și 35 de țări. Cu două mari medalii de aur, 20 de aur și 31 de argint, Moldova ocupă locul nouă la numărul de premii.

„Fautor Negre 2017 din Moldova a primit cel mai mare punctaj al juriului la categoria vin roșu, dintr-un total de 5 084 de vinuri roșii din întreaga lume. Negre este un cupaj roșu din două soiuri autohtone — Feteasca Neagră și Rara Neagră — maturat 12 luni în butoi de stejar. Cu 53 de premii, în total, Moldova este lider în Europa de Est, urmată de Cehia (43), Bulgaria (38) și România (36). În total, 12 țări est-europene au primit medalii la competiția din acest an, confirmând calitatea tot mai mare a vinurilor din această regiune a lumii”, indică sursa citată.

Următoarea sesiune “Alb & Roșu” a Concours Mondial de Bruxelles va avea loc în perioada 12-14 mai 2023, în Istria, Croația, unde competiția își va sărbători cea de-a 30-a ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.