Fără mister, experții americani de top enumeră 9 acțiuni guvernamentale din spatele cazurilor COVID -19 în continuă scădere în India

0
137

   A existat o nedumerire globală cu privire la modul în care India a reușit să scadă dramatic răspândirea cazurilor de Covid-19 și rata de deces în ultimele câteva luni. Unii experți consideră că acesta este un „mister”, dar omul de știință american Yaneer Bar-Yam a declarat că acestea se datorează guvernului, pentru că este capabil să-și identifice și să valorifice punctele forte pentru a limita răspândirea infecției.

Bar-Yam, care este specializat în analiza cantitativă a pandemiilor, a declarat că factori care stau la bază, cum ar fi eforturile anterioare de succes în gestionarea pandemiilor, urbanizare scăzută care limitează călătoriile și transmiterea în comunități, călătoriile limitate și turismul domestic au fost toate importante în atenuarea impactului Covid- 19.

El a subliniat însă că acțiunile rapide ale guvernului „ de la restricționarea / reglementarea mișcării până la creșterea capacității de sănătate publică pentru a răspunde cerințelor tot mai mari ale pandemiei”, au fost la fel de esențiale, deoarece India pare să fi depus suficient efort pentru a limita impactului virusului.

În septembrie anul trecut, India a confirmat aproape 100.000 de cazuri pe zi, dar această cifră a scăzut la aproximativ 12.000, deoarece țara a aplatizat efectiv curba. Rata mortalității a scăzut brusc de asemenea.

Evidențiind măsurile luate de guvern, Bar-Yam a spus că deciziile de a impune restricții severe asupra călătoriilor, limitarea adunărilor, carantinările localizate vizate, închiderea școlilor, s-au dovedit eficiente în controlul focarului. Au contribuit și alte decizii majore, cum ar fi comunicarea publică eficientă, îmbunătățirea identificării cazurilor, creșterea rapidă a producției industriale de măști și alte echipamente de protecție individuală (EIP) și capacitatea de testare, a adăugat el.

Bar-Yam a spus că succesul Indiei a arătat că timpul și călătoriile sunt esențiale pentru controlul pandemiilor. „Prin urmare, mesajul pe care îl transmite India este„ restricționează călătoriile în zonele în care există cazuri, izolează cazurile și nu le permite să transmită infecția ”, a scris el.

Într-o lucrare publicată pe site-ul său web endcoronavirus.org, el a enumerat cele nouă acțiuni guvernamentale majore datorită cărora India a reușit să țină pandemia sub control, precum și:

  1. El a descris delimitarea țării în trei zone – roșu, portocaliu și verde – pentru carantinări localizate ca fiind probabil cel mai eficient pas făcut de guvern în aprilie anul trecut. În timp ce restricțiile severe au fost impuse în districtele afectate, a existat o relaxare parțială a restricțiilor în districtele neafectate, împreună cu deschiderea unor sectoare pentru a face față provocării economice.
  2. Restricționarea călătoriilor a fost al doilea pas important, întrucât călătoriile au fost reglementate prin emiterea unui e-pass cu verificări la frontierele de stat din toată țara. Reglementarea călătoriilor continuă și în 2021, deoarece călătoriile nu au fost complet dereglementate, a spus el.
  3. Izolarea și verificarea persoanelor care au testat pozitiv la Covid-19 și punerea în carantină a contactelor primare cu risc ridicat a fost o strategie eficientă.
  4. Guvernul a închis toate colegiile și școlile pentru o perioadă îndelungată, iar redeschiderea recentă a fost parțială și numai în contextul numărului foarte scăzut de cazuri.
  5. Bar-Yam a spus că, contribuția industriei indiene de producție a măștilor și echipamentelor de protecție personală în ritm alert, nu a îndeplinit doar cerințele țării, ci a reușit să livreze și altor state.
  6. India a evoluat de la un singur laborator care efectua teste RT-PCR pentru Covid-19 la peste 2300 într-un interval scurt de timp, iar acest număr a redus timpul de eliberare a rezultatelor testelor și, de asemenea, a consolidat strategia de izolare și carantină.
  7. De la tonurile de apel la amenzi pentru nerespectarea purtării măștilor, creșterea conștientizării publicului cu privire la riscurile Covid-19 a fost o inițiativă majoră a guvernului, acest lucru însemnând că populația a acceptat mai bine restricțiile.
  8. Omul de știință american a lăudat, de asemenea, răspunsul în zonele urbane cu densitate mare, care a reprezentat cea mai mare provocare. Carantinarea, restricțiile de călătorie, identificarea rapidă a cazurilor și comunicarea din alte locații, au fost factorii care au contribuit la limitarea răspândirii virusului.
  9. El a spus că cea mai mare campanie de vaccinare din lume, se așteaptă să aibă un impact din ce în ce mai semnificativ asupra controlului focarelor din India.

Sursă : https://in.news.yahoo.com/no-mystery-top-american-pandemic-124500304.html?guccounter=1

Articolul precedentSeră apărută printre blocuri la Soroca-Nouă: ce spun oamenii și primăria? / VIDEO
Articolul următorUltimele epave ale infrastructurii navale riverane din Soroca duse la fier uzat… / VIDEO NO COMMENT
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.