Educația STEM/STEAM – activitate în cadrul Programului de mentorat

0
169
   Tinerii pedagogi din raionul Soroca, în cadrul Programului de mentorat, au beneficiat de un curs de instruire despre educația STEM/STEAM, care se bazează pe ideea de educare a elevilor pe patru domenii: stiință, tehnologii, inginerie și matematică, folosind o abordare multi-disciplinară și aplicată.
  Spre deosebire de lecțiile clasice, unde profesorul predă și copilul ascultă, STEM este o metodă activă și aplicată, de a „învăța prin a face”. Cursul a fost elaborat și susținut de formatorul național, dl profesor Victor Ciuvaga, iar la 28 martie a avut loc sesiunea de evaluare a proiectelor elaborate.
Amintim că Programul de mentorat a demarat în luna februarie și a inclus mai multe cursuri: Managementul clasei; Comunicarea asertivă; Didactica disciplinei; TIC-ul în educație; Proiecte STEAM; Comunicarea cu Mass media; Promovarea imaginii școlii.
(SURSA: Direcția Învățământ Soroca)
Articolul precedentDolarul continuă să crească, în comparație cu leul moldovenesc
Articolul următorIeri, în raionul Soroca au fost depistate 20 de persoane infectate cu Covid – 14 în municipiu și 6 în localitățile rurale.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.