De ce să aștepți 3 sau 4 ani pentru a obține cetățenia română, când poți avea ordinul în 10 -15 luni?

0
206

Norocoșii care au ajuns să perfecteze un pașaport românesc, cu certitudine, vor spune că cea mai complicată și îndelungată etapă este cea de soluționare a cererii de redobândire a cetățeniei române la ANC. Așteptarea este de 3 sau chiar 4 ani. Unii așteaptă chiar 5 ani emiterea Ordinului ANC.

Dacă nu ai timp sau nu dorești să aștepți 4 ani să-ți fie acordată cetățenia română, află că unica modalitate legală  de a grăbi acest proces este să obții cetățenie română prin judecată cu ajutorul unui avocat.

JustConsult-Cetățenie Română oferă acest serviciu clienților săi. Pentru a solicita serviciul cetățenie română în 15 luni nici nu este necesar să te deplasezi la Chișinău.

Vino în oficiul companiei din Bălți, unde vei obține toate detaliile despre procedură, precum și vei semna contractul de asistență juridică.

Redobândirea cetățeniei române prin judecată, ce presupune?

Dat fiind că Legea cetățeniei române nr. 21/1991 stabilește un singur termen legal prevăzut pentru examinarea dosarului de cetățenie română – de 5 luni, ANC poate fi acționată în judecată pe motiv că dosarul nu este soluționat în termenul stipulat în lege.

Este o procedură legală, prin care solicitantul de cetățenie, prin intermediul unui avocat, se adresează în instanța de judecată, pentru a-și apăra drepturile.

Persoana care acționează în judecată ANC trebuie să parcurgă toate instanțele – Tribunalul, iar apoi Curtea de Apel. Abia după ce este emisă hotărârea executorie definitivă, aceasta devine obligatorie pentru Autoritatea Națională pentru Cetățenie și este eliberat ordinul de redobândire a cetățeniei pentru această persoană.

De ce să apelezi la JustConsult când redobândești cetățenia română prin judecată?

 • Vom analiza fiecare caz și vom selecta doar dosarele care real pot să beneficieze de reducere termenului de soluționare.
 • Îți pregătim dosarul conform cerințelor instanțelor;
 • Îți garantăm protecția datelor personale, pentru că suntem singura instituție din această nișă care este recunoscută în calitate de operator date cu caracter personal;
 • Garantăm calitatea serviciilor juridice în baza unui contract de prestare servicii;
 • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, ceea ce te asigură că orice plată efectuată este oficială și legală.

În oficiile JustConsult beneficiezi de o gamă largă de servicii:  

 • Colectarea actelor de stare civilă, verificarea corectitudinii datelor și pregătire dosar de  cetățenie română pentru moldoveni, conform rigorilor;
 • Programare pentru depunerea dosarului în cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România;
 • Mentenanță pe parcursul aflării în România;
 • Monitorizarea parcursului dosarului și solicitarea informației de la ANC prin intermediul procedurii stadiu dosar;
 • Programare pentru depunerea jurământului de credință față de statul român;
 • Transcrierea actelor de stare civilă în registrele de stat ale României;
 • Perfectare pașaport românesc;
 • Perfectare buletin de identitate românesc;
 • Preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în cel românesc;
 • Alocații pentru copii moldoveni cu cetățenie română;
 • Obținerea atestatelor profesionale pentru șoferi;
 • Echivalarea diplomelor de studii și multe altele

Programează o vizită în oficiul JustConsult, oriunde te-ai afla!

Oficiul JustConsult Bălți se află pe str. Ștefan cel Mare, 60, la etajul 2 (în incinta Oficiului Poștal Central). Sună 022 80 20 81.

Pentru a beneficia de o consultație gratuită privind redobândire cetățenie române pentru moldoveni, intră pe pagina justconsult.md  și completează formularul, iar un expert în acte românești va reveni cu un apel în care îți va explica pașii.

 

 

 

Articolul precedentTopul liceelor din Soroca, bazat pe rezultatele examenelor de Bacalaureat
Articolul următorGura copilului adevar spune: ”… eu cu surioara mea fac haine pentru pisici”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.