De ce pisicile nu suportă ușile închise

0
710

Se spune adesea că pisicile sunt animale extrem de curioase, iar această trăsătură a lor poate explica unele dintre comportamentele neobișnuite pe care le manifestă. Dar de ce pisicile nu suportă ușile închise? Este vorba doar de curiozitate, sau se ascunde ceva mai profund în spatele acestui comportament? Răspunsul ar putea să nu fie cea ce crezi.

Pisicile, curiozitatea lor proverbială, și sentimentul de control și teritoriu

Deși comportamentul pisicilor față de ușile închise poate părea pur și simplu un moft, există posibilitatea ca în spatele acestuia să se ascundă nevoi psihologice mai complexe.De ce pisicile nu suportă ușile închise. Ar putea să nu fie cea ce crezi

Unele teorii sugerează că pisicile nu suportă ușile închise nu doar din curiozitate sau din dorința de control, ci pentru că se tem de separare sau au nevoie de interacțiune constantă cu stăpânii lor.

Astfel, aversiunea față de ușile închise ar putea fi o expresie a unei nevoi emoționale pe care noi, ca proprietari, nu o înțelegem pe deplin. Pisicile sunt animale teritoriale, care se simt confortabil atunci când dețin controlul asupra mediului înconjurător.

Ușile închise par să le deranjeze, poate din cauza senzației că le sunt limitate libertățile sau accesul la anumite spații din casă. În mintea unei pisici, o ușă închisă ar putea însemna o pierdere de control asupra teritoriului pe care îl consideră al lor. Dar oare acesta este singurul motiv pentru care pisicile nu suportă ușile închise?

De ce pisicile nu suportă ușile închise?

Unul dintre cele mai frecvente comportamente observate la pisici este aversiunea lor față de ușile închise. Indiferent dacă se află într-o cameră sau pe un coridor, multe pisici își doresc ca toate ușile din jurul lor să fie deschise.

Curiozitatea este, fără îndoială, unul dintre motivele principale pentru care pisicile nu suportă ușile închise. Aceste animale sunt exploratori naturali, cărora le place să inspecteze fiecare colț al casei.De ce pisicile nu suportă ușile închise. Ar putea să nu fie cea ce crezi

O ușă închisă le blochează accesul la un spațiu necunoscut, ceea ce le stârnește curiozitatea și dorința de a vedea ce se află dincolo. Pisicile nu tolerează bine misterele, iar o ușă închisă este exact asta pentru ele, un mister care trebuie descoperit.

Un alt motiv important este nevoia de control asupra teritoriului. Pisicile își marchează teritoriul prin mirosuri și comportamente de patrulare, iar o ușă închisă le împiedică să-și verifice și să-și apere „proprietatea”.

Răspunsul ar putea să nu fie cea ce crezi!

Aceasta poate crea o stare de anxietate pentru pisică, deoarece simte că nu are acces complet la mediul său familiar. Mai mult decât atât, pisicile pot fi extrem de sensibile la separare.

De ce pisicile nu suportă ușile închise. Ar putea să nu fie cea ce crezi

Ușile închise creează o barieră fizică între pisică și stăpâni, iar acest lucru poate genera un sentiment de anxietate sau de izolare.

Chiar dacă pisicile sunt cunoscute ca fiind independente, ele dezvoltă adesea o legătură emoțională cu stăpânii lor și nu suportă să fie excluse de la interacțiunea zilnică.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentUnde dispar muștele și țânțarii pe timpul iernii
Articolul următorÎntâlnire cu Vitalie Ciobanu la Biblioteca Publică Orășenească „Ion Creangă” din Florești
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.