Cum te ajută „lacătul” din bara de navigare din browser. De ce este important să știi ce face, pentru siguranța ta

0
112

Cercetările recente arată că doar 5% dintre adulții din Regatul Unit înțeleg semnificația lacătului, asta reprezintă o amenințare la adresa securității noastre online. Simbolul lacătului pe un browser web înseamnă pur și simplu că datele trimise între serverul web și computerul utilizatorului sunt criptate și nu pot fi citite de alții.

În studiul respectiv, au fost intervievați oameni de diferite categorii de vârstă, în total 528 de utilizatori de internet, cu vârste cuprinse între 18 și 86 de ani, atât cu studii superioare, cât și fără.

Dintre cei 463 care au răspuns, 63% au declarat că știu sau cred că știu ce înseamnă simbolul lacătului pe browserul lor web, dar doar 7% au dat răspunsul corect.

Neînțelegerea simbolurilor precum iconița lacătului poate crea probleme utilizatorilor de internet, incluzând riscuri mai mari pentru securitate și dificultăți în utilizarea eficientă a tehnologiei.

Descoperirile confirmă cercetările realizate de Google care, în septembrie, a înlocuit iconița lacătului cu un simbol neutru descris ca un „simbol melodie”. Prin aceasta, Google speră să elimine neînțelegerile aduse de iconița precedentă.

Cu toate acestea, actualizarea făcută de Google ridică acum întrebarea dacă și alte companii de browser web se vor alătura pentru a se asigura că design-ul este uniform și intuitiv pe toate platformele.

Evoluția browserului web: de unde a început totul, unde s-a ajuns

Fără îndoială, browserul, care este punctul nostru de intrare pe World Wide Web, implică o mare responsabilitate din partea companiilor de internet.

Este, practic, o modalitatea prin acum vizităm paginile web, așa că browserul a devenit o parte integrantă a vieții noastre zilnice.

Crearea unui software pe care oamenii să dorească să-l folosească și să-l considere eficient a fost inima acestei evoluții. În anii ’90, crearea unor interfețe de utilizator funcționale, satisfăcătoare și, cel mai important, consistent concepute a reprezentat un obiectiv important.

De fapt, exista o tendință în acele vremuri să se creeze design-uri de interfață web atât de consistente și intuitive încât utilizatorii să nu fie nevoiți să se gândească prea mult. În prezent, lucrurile stau un pic diferit, totul fiind minimalist oarecum.

În acest context, pare ciudat că design-ul browserului web din 2023 încă provoacă incertitudine prin design-ul său. Mai rău, acesta este prezentat în mod inconsistent în diferitele sale versiuni.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentOmul care a făcut atâta bine la toți, Mihai Marcoci, acum are nevoie de ajutorul nostru!
Articolul următorFALS: Războiul din Ucraina este unul economic, iar Occidentul refuză pacea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.