Cum recunoști carnea de pui tratată cu hormoni și cum să o gătești în siguranță

0
984

Unul dintre alimentele de bază al românilor este carnea de pui, însă mulți au început să renunțe la ea pe motiv că are hormoni. Mai nou, alțuii susțin că puii din supermarket au început să aibă un miros ciudat.

Astăzi îți spunem cum recunoști carnea de pui cu hormoni Din păcate este adevărat, carnea de pui cumpărată din supermarketuri este plină de hormoni de creştere, conform healthychild.org. Cei care se feresc să mai consume carne de pui bine fac, pentru că hormoni de creştere injectați în carnea de pui reprezintă un pericol mare pentru sănătatea omului.

Prin injectarea cu hormoni de creștere puii se dezvoltă mai repede, însă nu nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțele periculoase și cea organică. În schimb, există alte semne care te pot ajuta să faci diferența între sortimentele de carne cu hormoni și cele fără.

Carnea organică, fără hormoni, provine de la pui hrăniți în mod natural, fără antibiotice sau hormoni, crescuți în condiții optime. În comparație cu puiul sănătos, cel tratat cu hormoni de creștere poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat în mod frecvent.

Și carnea provenită de la puii hrăniţi natural, precum și cea tratată cu hormoni, sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, însă carnea injectată este mai periculoasă pentru organismul omului.

Dacă la doar trei săptămâni puiul de la ţară este încă foarte mic, puii crescuţi în ferme ajung deja la greutatea optimă pentru sacrificare.

Conform unor studii, hormonii din carne pot provoca dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele care ajung în pui. Acestea pot cauza omului rezistență la bacterii periculoase.

Potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate. Multe sortimente de cereale pentru hrănirea păsărilor au printre ingrediente acest metal greu, despre care se spune că ar avea rol de împiedicare a apariţiei infecţiilor la pui, de a accelera creşterea
acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii.

Din nefericire, atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic din carnea de pui creşte semnificativ. Studiile au demonstrat că nivelurile ridicate de arsenic cresc riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

Nu în ultimul rând, eticheta care însoțește puiul l-ar putea da de gol că acesta a fost injectat cu hormoni de creștere. Dacă în afară de pui pe etichetă se mai găsesc și alte substanțe există șanse mari ca puiul respectiv să fie unul injectat cu hormoni de creștere.

Există câteva trucuri care te vor ajuta să elimini toxinele care i-au fost injectate:

  • Dacă fierbi o găină din comerț, nu utiliza bulion. Fierbe carnea doar în apă. În procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă.
  • Dacă vrei să prepari un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne, dar şi pielea. Acolo se adună cele mai multe toxine.
  • Înmoaie carnea de pui într-o soluție specială preparată din 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluția, iar apoi mai pregătește una și mai lasă găina în ea pentru 1-2 ore.
  • De asemenea, poți înmuia carnea și în apă minerală carbogazoasă. Aceasta va favoriza eliminarea toxinelor, iar pe lângă asta, va frăgezi carnea.
  • sursa : https://www.romaniatv.net/cum-recunosti-carnea-de-pui-cu-hormoni-trucuri-ca-sa-elimini-toxinele-din-carnea-de-pui-cumparata-din-supermarket_5667733.html

Articolul precedentVox: Care sunt problemele orașului și raionului Soroca în viziunea tinerilor / VIDEO
Articolul următorUna caldă și două reci: EFA face istorie la Ungheni, iar Inter și FC Visoca pierd puncte pe teren propriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.