Cum ajută Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” antreprenorii din sate în raioanele Rezina, Șoldănești și Telenești? / VIDEO

0
696

Asociația Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline” a anunțat anterior un concurs de granturi în cadrul Programului LEADER, inclusiv pentru antreprenorii din câteva sate din raioanele Rezina, Șoldănești și Telenești. Prin acest concurs GAL-ul și-a propus să susțină ideile de dezvoltare a localităților din această microregiune, inclusiv a antreprenorilor rurali. 

Printre câștigători este și Gospodăria Țărănească “Rotarenco Nicolae Andrei” din satul Tîrșiței, raionul Telenești, care și-a achiziționat o  stropitoare modernă pentru livada de nuci. Și Gospodăria Țărănească “Ostrovari Alexandru Gheorghe” din același sat și-a procurat o stropitoare ceva mai mare pentru livezile de cireșe și nuci, cu susținerea parțială din subvențiile oferite de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. În satul Răspopeni, din raionul Șoldănești, o afacere pusă la cale de un cuplu tânăr, a primit la fel susținere în procurarea utilajului pentru producerea decorațiunilor și jucăriilor educative din placaj de către “BAUFORM PRIM” SRL.

Proiectul este unul binevenit, fiind de ajutor pentru micii antreprenori din mediul rural. Până în prezent GAL-urile din Republica Moldova au susținut implementarea a peste 860 de proiecte de dezvoltare locală, iar printre cele mai active dintre ele este și Grupul de Acțiune Locală „Trei Coline”.

Abordarea LEADER este un instrument de dezvoltare rurală al Uniunii Europene, conceput ca parte a politicii de dezvoltare rurală, fiind implementată în Republica Moldova începând cu sfârșitul anului 2016 cu suportul oferit de partenerii de dezvoltare.

* Reportaj promoțional realizat în cadrul proiectului.


Articolul precedentLa Filiala Copii „Steliana Grama” se promovează valorile culturale prin artă și literatură / VIDEO
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: “Hora Unirii” la Gimnaziul din Volovița
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.