CTAS informează despre noua versiune a Sistemul Informaţional ACCES CPAS, lansată recent

0
305

În atenţia persoanelor asigurate!

Casa Teritorială de  Asigurări Sociale Soroca vă informează despre noua versiune lansată recent a Sistemul Informaţional ACCES CPAS, ce vă oferă mai multe posibilități de accesare și vizualizare on-line a stării contului personal de asigurări sociale a fiecărei persoane asigurate.  

În contul personal poate fi vizualizată informația cu privire la:

  • achitarea contribuţiilor de asigurări sociale pentru perioada de după 1 ianuarie 1999 declarată de angajator, indiferent de faptul în care domeniu activează cetăţeanul şi în câte locuri de muncă îşi desfăşoară activitatea;
  • raporturile de muncă (angajarea/eliberarea de la serviciu, suspendarea contractului de muncă, activitatea de muncă realizată în perioada de până la 01.01.1999, scanată din carnetul de muncă în baza Hotărârii Guvernului nr. 426/2018);
  • suma prestațiilor de asigurări sociale acordate de către CNAS (pensiilor, indemnizațiilor de maternitate, indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, ajutorului de șomaj).

Orice persoana angajată, vizualizând datele contului personal obține posibilitatea de a verifica dacă angajatorul declară și achită contribuțiile de asigurări sociale corespunzător mărimii salariului acordat. Aceste date ce se conţin în contul personal vor servi drept temei la stabilirea tuturor prestațiilor de asigurări sociale acordate de către CNAS.

Datele din contul personal pot fi accesate pe pagina oficială www.cnas.md (bannerul ACCES CPAS), deținând un loghin şi o parolă de acces la sistemul informațional. Această parolă o puteţi obţine adresându-vă individual la orice structură teritorială a CNAS doar cu buletinul de identitate sau prin intermediul angajatorului, respectându-se un şir de prevederi normative ale securităţii informaţionale, deoarece informaţia contului este confidenţială. În cazul persoanelor fizice care deţin semnătură electronică sau mobilă, datele din contul personal pot fi accesate prin intermediul serviciului MPass fără a se deplasa la structura teritorială a CNAS pentru a primi parola de acces.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să nu fie indiferenţi faţă de viitorul său şi să-şi verifice periodic contul personal de asigurări sociale, ce se actualizează lunar, în special persoanele care sunt eligibile pentru prestații sociale, inclusiv pensii.

Astfel în cazul în care aveţi neclarităţi sau  întrebări vă îndemnăm să telefonaţi la numărul de telefon 023030172.

Alina PASCARI, șefa Direcţiei evidenţa plătitorilor şi contribuţiilor de asigurări sociale CTAS Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.