Creștinii au înconjurat Soroca cu „Drumul Crucii” pentru a patra oară

0
3146

Ieri, 24 iulie 2022, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca, și-au dat întâlnirea Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Ioan însoțit de preoți și alte sute de credincioși. Creștinii și slujitorii bisericii, au pornit să înconjoare orașul cu Icoana Maicii Domnului „Cu trei mâini”. Această procesiune fiind numită „Drumul Crucii”, și efectuată ca tradiție deja de patru ani. 

„Prin această Procesiune cu Icoana Maicii Domnului în jurul orașului nostru, Soroca, cu participarea a mulțime de credincioși de fapt, începe Sărbătoarea duhovnicească a Icoanei.
Ne rugăm pentru pacea în Țara noastră, pentru iertarea păcatelor, ne rugăm ca Dumnezeu să dăruiască ploaie pământului, seceta aceasta din Țară este determinată de seceta din sufletele noastre, nu ne rugăm, nu conștientizăm valoarea spiritualității, a Ortodoxei în viața noastră”, a menționat PS Ioan Moșneguțu, Episcop al Sorocii.

Astăzi, 25 iulie, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” s-a săvârși liturghia praznicală consacrată cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini”. Această icoană, este una din cele mai vechi și mai cinstite icoane ale Născătoarei de Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.