Consultații privind locurile de muncă în Israel

0
235

Israelul și Moldova au semnat un acord care facilitează procedura de reîntrare în Israel pentru cetățenii care au lucrat anterior pe bază de contract. Potrivit noului proiect de lege, care a intrat în vigoare pe 26 noiembrie, Ministerul de Interne al Israelului a publicat un regulament care reglementează reîntrarea pentru această categorie de cetățeni.

Cetățenii care au lucrat anterior în Israel sunt împărțiți în trei grupuri principale: 
Prima Grupă: include cetățenii care au părăsit Israelul din motive de securitate după atacul terorist din 07.10.2023.A Doua Grupă: este formată din cetățeni care au părăsit Israelul după finalizarea contractului de muncă sau au întrerupt contractul nu mai mult de un an în urmă.
A Treia Grupă: Include cetățenii care au părăsit Israelul în perioada de la unul la cinci ani în urmă, după finalizarea integrală a contractului sau întreruperea lui anticipată.
Pentru a doua și a treia grupă, este important statutul de rambursare a taxei “pitzuim” la aeroportul Ben-Gurion, precum și prezența încălcărilor în timpul lucrului pe contract.

Cetățenii aparținând oricărei grupări vor fi verificați de Ministerul de Interne al Israelului înainte de plecare, în scopul determinării procedurilor ulterioare. Acest lucru poate include numirea unei comisii medicale sau reluarea examenului pentru confirmarea experienței de lucru, precum și procedura de emitere a “inter-vizei” pentru intrarea în Israel.

Vă puteți adresa pentru o consultare gratuită avocatului din Israel la Centrul Unic de Angajare „Alliance Manpower”, telefon 067840202 sau linia telefonică de urgență 14-011.

Centru de afaceri “V-Continental, Bulevardul Dimitrie Cantemir 5/4, Chișinău 2071
https://alliance-agency.world


Articolul precedentPosibilă prelungire a vacanței de iarnă: Autoritățile îndeamnă școlile să ia măsuri în contextul vremii nefavorabile
Articolul următorVadim Șterbate provocat la un altfel de “Interviu cu Soroceni” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.