2.5 C
Soroca
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Acasă International Diverse Colecția de vinuri a lui Putin, de la Cricova, a fost retrasă...

Colecția de vinuri a lui Putin, de la Cricova, a fost retrasă din expoziție

0
167

În urma unui demers al activistului civic Constantin Dicusar, vinăria Cricova a retras din expoziție colecția impunătoare de vinuri a lui Vladimir Putin.

„Ca urmare a războiului nemilos declanșat de Federația Rusă împotriva unui stat pașnic și democratic, Ucraina, asupra președintelui de la Kremlin există suspiciuni serioase privind genocidul, încălcarea convențiilor și tratatelor militare, crimele de război și crime împotriva umanității (…) Propun să retrageți din expoziție colecția privată a acestuia, în semn de respect și umanitate față de ucraineni, dar și toți vizitatorii cramei”, se arată în textul demersului.

 Ca răspuns, directorul general al vinăriei, Sorin Maslo, a precizat că colecția de vinuri a fost retrasă din expoziție.

În cramele de la Cricova se află colecții impresionante de vinuri păstrate de oficiali de rang înalt din mai multe state ale lumii, printre care și demnitari ruși precum șeful Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, șeful companiei naționale de căi ferate ale Rusiei, Vladimir Yakunin, și vicepreședintele Gazprom, Aleksandr Medvedev. Totuși, colecia lui Vladimir Putin se numără printre cele mai bogate, comparativ cu celelalte.

Sursa: infoPrut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.