Circa 40 de persoane și-au găsit un loc de muncă la Târgul Locurilor de Muncă din Florești / GALERIE FOTO

0
83

Ieri, 16 mai, Direcția Ocuparea Forței de Muncă Florești, în parteneriat cu Primăria comunei Cuhureștii de Sus, a organizat Târgul Locurilor de Muncă în agricultură și industrie.

Evenimentul a avut drept scop informarea populației despre oportunitățile de angajare și promovarea politicilor, strategiilor și programelor de stat în domeniul dezvoltării pieței forței de muncă, sporirea vizibilității ANOFM ca instituție prestatoare de servicii gratuite pe piața muncii, selectarea candidaților care corespund cel mai bine cerințelor angajatorilor din domeniul agriculturii și industriei, crearea unei comunicări eficiente între angajatori, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și viitorii salariați din rândul absolvenților Gimnaziului s. Cuhureștii de Sus.

Au participat activ cu suport informativ reprezentanți din următoarele instituții: Inspectoratul de Stat al Muncii, Inspecția Teritorială de Muncă Bălți; Consiliul Raional Florești, Direcția Agricultură și Alimentație Florești; Serviciul Fiscal de Stat, Direcția Deservire Fiscală Florești; Inspectoratul Național de Probațiune, Biroul de Probațiune Florești; Agenția Teritorială Asistență Socială, Structura Teritorială Asistență Socială Florești; Primăria com. Cuhureștii de Sus; Primăria com. Cuhureștii de Jos.

În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe teme de discuții și consultări cu participarea reprezentanților instituțiilor de stat prezenți, cum ar fi: piața muncii în raionul Florești; prevederile legislației în vigoare privind angajarea în câmpul muncii; aspectele negative ale muncii nereglementate; meseriile și specificul pieței muncii, ghidarea în carieră.

Pe parcursul desfășurării Târgului Locurilor de Muncă, toți participanții – persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă/șomeri, absolvenții Gimnaziului Cuhureștii de Sus – au avut posibilitatea de a discuta direct cu angajatorii din domeniul agriculturii și industriei, fiind informați în detaliu despre condițiile oferite pentru locurile de muncă propuse.

Pentru o colaborare mai productivă între cerere și ofertă, la dispoziția participanților au fost puse materiale informative și formulare privind oferta locurilor de muncă vacante.

La Târgul Locurilor de Muncă în agricultură și industrie au fost prezentate 185 locuri de muncă, inclusiv pentru refugiați din Ucraina, și au participat peste 85 de persoane în căutarea unui loc de muncă/șomeri/elevi din clasele absolvente ale Gimnaziului s. Cuhureștii de Sus.

Conform datelor preliminare, peste 40 de persoane au fost selectate pentru a lucra sezonier sau zilieri în agricultură și industrie. Angajatorii s-au arătat deschiși și interesați de a identifica candidații potriviți pentru locurile de muncă propuse.

Ana Borzac, reporteră, Florești


Articolul precedentReferendumul privind aderarea și amazoanele care doresc să ne fure viitorul
Articolul următorInstagram și presiunea socială: Cum imaginea distorsionată a frumuseții online afectează fetele tinere 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.