Ce se întâmplă dacă înlocuieşti pâinea cu mămăligă timp de două săptămâni. Îţi va părea rău că nu ai ştiut până acum

0
458

Cei care au renunțat la pâine și mănâncă mămăligă au constatat pe propria lor piele că pierderea în greutate este o joacă. Asta i s-a întâmplat unei femei care a mâncat mămăligă cinci zile pe săptămână, timp de o lună. După ce a făcut experimentul, susține că a reușit să dea jos kilogramele în plus fără efort.

Mămăliga te face mai slab cu 15 kilograme

Dieta cu mamaligă, o dietă aparent bizară, garantează pierderea a câteva kilograme în mai puțin de o săptămână și până la 15 kilograme pe lună, conform celor cxare au încercat-o.

În timpul acestei diete, care nu trebuie ținută mai mult de o lună, conform nutriționiștilor, elimină complet din alimentație dulciurile și produsele de patiserie.

Trebuie să renunți la tot ce îngrașă

De asemenea, mezelurile si conservele sunt interzise. În plus, prentu ca dieta cu mămăligă să dea roade, sunt interzise sucurile, chiar și cele naturale.

Chipsurile, covrigeii, floricelele, biscuiții și fructele uscate trebuie eliminate și ele, pe toată perioada acelei luni.

Mihaela Bilic a dezvăluit beneficiile mămăligii

„Mămăliga-o alternativă la pâine. Pentru ca tot e la moda alimentația fără gluten vă sugerez mămăliga în loc de pâine. Ca și făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conține amidon care se absoarbe treptat în sânge și ne ține de foame 3-4 ore.

Spre deosebire de pâinea proaspată care e făcută cu drojdie și fermentează, mămaliga nu balonează. În plus nu conține gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane.

Ce conțin boabele de proumb

În boabele de porumb există mulți carotenoizi (de unde și culoarea galbenă) pigmenți din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare mămăliga face bine la piele și la vedere iar conținutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal.

Ca și calorii o felie de mămăliga este echivalentă cu o felie de pâine, adica 70-80cal. Concluzia e că mămăliga reprezintă o alternativă sănătoasă la pâine și ne scapă de balonări”, a spus Mihaela Bilic, nutriționist.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent1 Mai 2023 – Ziua Muncii. Cum a apărut această sărbătoare și care este semnificația ei
Articolul următorCum să slăbești rapid cu ‘dieta minții’. Alimentele pe care să le consumi, de fapt
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.