Câte accidente rutiere s-au produs de la începutul anului la Bălți și Soroca. Cele mai frecvente cauze / VIDEO

0
109

Numărul accidentelor rutiere, produse în primele cinci luni ale anului, este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. La Bălți, nu doar numărul accidentelor a scăzut, dar și a persoanelor decedate, așa cum din ianuarie 2023 până în iunie 2023 nu a fost înregistrat niciun deces în urma unui impact pe teritoriul municipiului Bălți.

Vadim Budarețchi, șeful secției securitate publică IP Bălți: „Pe parcursul primelor 5 luni ale anului curent, ca urmare a neglijării prevederilor regulamentului circulației rutiere, în municipiul Bălți au fost înregistrate 24 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane traumatizate, transmite tvn.md

Comparativ cu perioada analogică, numărul accidentelor a rămas același, a persoanelor decedate a scăzut cu două persoane, iar a persoanelor traumatizate s-a majorat cu patru persoane.”

Dacă per general pe țară și în municipiul Bălți, numărul accidentelor rutiere este în scădere, la Soroca, situația e puțin altfel.

Gavril Ghilas, ofițer pentru sistematizarea circulației rutiere IP Soroca: „Avem cu 43 % mai multe accidente rutiere, avem o majorare de 100% la persoanele decedate, avem două decese. Și avem o creștere la numărul persoanelor traumatizate cu 45%, avem 17 persoane traumatizate.”

Potrivit polițiștilor principalele cauze rămân a fi, nerespectarea regulilor de manevrare și neacordarea priorității pietonilor.

Gavril Ghilas, ofițer pentru sistematizarea circulației rutiere IP Soroca: „Cele mai frecvente accidente, pe teritoriul raionului Soroca se produc din cauza regulile de manevrare, depășirea limitei de viteză și neacordarea priorității pietonilor. Din fericire, starea de ebrietate nu și-a lăsat amprenta în numărul accidentelor din raionul Soroca.”

La Bălți, 70 la sută din numărul total al accidentelor le constituie tamponarea de pieton.

Vadim Budarețchi, șeful secției securitate publică IP Bălți: „Avem înregistrate două ciocniri frontale, două laterale, o ciocnire cu un vehicul staționat și două tamponări cu obstacol. Alarmant este faptul că 17 accidente sunt tamponări de pieton. Din aceste 17 accidente, doar 3 s-au produs din vina pietonilor, restul au fost din vina șoferilor.”

Potrivit analizelor, cei mai mulți șoferi implicați în accidentele rutiere au vârstele cuprinse între 18-35 de ani și 45-56 de ani.

Articolul precedentCe se întâmplă cu 72 de ore înainte să mori: bizarele întâmplări, concluziile cercetătorilor
Articolul următorIrina Rimes, într-un duet cu David Ciente: Cum sună piesa inspirată din poezia „Doina”, scrisă de Mihai Eminescu / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.