Cât costă o pâine în Republica Moldova și în China. Vezi diferențele 

0
1578
Foto: pixabay.com

    Prețul pâinii întotdeauna a fost o măsurătoare, dacă vorbim despre nivelul de viață a unei țări. Dacă ne aducem aminte de URSS, costul unei pâini era foarte mic (în comparație cu munca depusă), iar de o rublă puteai cumpăra șase pâini și un covrig. S-au schimbat vremurile și s-au schimbat și prețurile, care au devenit mai realiste, dacă ținem cont de câtă lume muncește pentru a ne aduce pâinea pe masă.

Or, pâinea de 16 copeici, despre care ne vorbesc unii în campaniile preelectorale, este o utopie, precum și un automobil nu mai costă astăzi 5-15 mii de ruble sovietice. Astăzi nu mai există mărfuri de primă necesitate și de necesitatea a doua – astăzi sunt prețuri de piață, indiferent dacă este vorba despre pâine sau despre altceva.

Colegii de la Europa Liberă Moldova au făcut un info-grafic care explică elocvent care este prețul unei pâini, cu greutatea de 300 de grame, în Republica Moldova și țările vecine:

Noi am mers mai departe și am decis să aflăm cât costă pâinea și alte câteva produse de primă necesitate în … China. Iată o  listă cu prețurile pentru cărnuri, fructe, legume, produse lactate, cereale, băuturi alcoolice și băuturi răcoritoare:

Pâine (250g)= 0.705€

Un cofrag de ouă= 1.62€

Un kilogram de aripioare de pui= 3.22€

Un kilogram de mere= 1.66€

Un litru de lapte= 1.7€

Un kilogram de brânză făcută în zonă= 11.2€

Un kilogram de varză= 0.57€

Un kilogram de ceapă= 0.84€

1 kilogram de cartofi= 0.76€

1 kilogram de roșii= 1.06€

1 Kg de portocale= 1.54€

1 kilogram banane= 0.99€

Fără comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.