Avem nevoie de un viitor rezistent și durabil

0
20

Mai ”Marii zilei” au reușit amânarea diferitor zile marcante și manifestări. Această Zi, Ziua Pământului, nu numai că nu poate fi amânată ea trebuie marcată în fiecare zi a anului, sau poate fi prelungită pe secole, pentru a proteja Terra și pe cei ce vor veni după noi.

   Avem norocul de a ne naște pe această planetă magnifică, care are o modalitate foarte unică de a ne surprinde în fiecare zi și ne face să ne îndrăgostim de frumusețea ei din nou. În timp ce cu toții trecem prin aceste vremuri ciudate și grele, să apreciem ceea ce avem deja. Luați câteva momente acum, găsi-ți cu privirea o floare, o pasăre ce zboară, o buburuză, o furnică, pentru a aprecia cu adevărat (nu digital) Natura Mamă. Dar astăzi, la nivel de localitate, țară, glob – Natura este în criză- fiind amenințată de pierderea biodiversității și habitatului, încălzirea globală și poluarea toxică.

  Pentru a aborda actuala pandemie a coronavirusului (COVID-19) și protejarea noastră împotriva amenințărilor viitoare la nivel local și mondial se cere: gestionarea corectă a tuturor deșeurilor, inclusiv celor chimice și medicale periculoase; administrarea judicioasă la nivel local și global a naturii și a biodiversității; angajamentul clar de a „reface mai bine”, de a crea locuri de muncă ecologice și de a facilita trecerea la economii verzi, neutre de carbon.

    Umanitatea depinde acum de acțiuni pentru un viitor rezistent și durabil. Asociația Obștească ”Eco-Sor” va susține și va genera acțiuni, care pot fi întreprinse pentru protejarea biodiversității, pentru a contribui la eforturile de reîmpădurire a peisajelor degradate, pentru îmbunătățirea managementului deșeurilor solide și se angajă în generalul durabil managementul resurselor naturale. În timp ce coronavirusul ne poate obliga să ne menținem distanța, nu ne va obliga să menținem vocea în jos. Singurul lucru care va schimba lumea este o cerere îndrăzneață și unificată pentru un nou drum înainte..

Implică-te și vom reuși! proiect susținut de Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Swiss Cooperation in Moldova, Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale.

Valentina Jamba, președinta AO Eco-Sor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.