Are mult timp liber? Ocupații potrivite pentru copilul tău în Soroca!

0
789

Timpul liber al copilului poate fi, în egală măsură, și prietenul, și dușmanul lui. Depinde cu ce îl umple. E prieten atunci când își găsește ocupații utile și sănătoase și îi poate fi dușman când nu are activități concrete și se poate supune pericolului în curte sau în cartier, cum ar fi accidente de tot felul și situații imprevizibile, căzături grave cu consecințe dureroase, mușcături de animale, de insecte, lovituri etc. Noi am găsit câteva locuri în care copilul tău își poate găsi o ocupație faină pe timpul vacanței sau după orele de școală, după bunul plac, iar tu să fii liniștit/ă că, pe lângă faptul că obține cunoștințe sau abilități noi, copilul este în siguranță.

”Academia FITNESS & YOGA”

Locul în care îți menții sănătatea, obții un corp frumos și un spirit puternic este ”Academia FITNESS & YOGA” din municipiul Soroca. Orice boală pornește din minte. NIMIC NU SE MANIFESTĂ ÎN CORP fără să aibă deja un prototip mental corespunzător (sugestii — idei rele sau bune). SUBCONȘTIENTUL știe exact unde sunt blocajele și energiile negative, de asemenea el știe cum să le dizolve. TOT ceea ce mentalul conștient CREDE, va fi acceptat de către subconștient, care, la rândul său, va urma să manifeste acele IDEI în realitatea înconjurătoare. CINE sunt EU? EU sunt ceea ce gândesc… ACADEMIA FITNESS & YOGA prezintă tehnici adecvate care permit ființei umane să se branșeze la puterea colosală a subconștientului ei, oferindu-i șansa să obțină tot ceea ce dorește: sănătatea radioasă, corp frumos, vindecarea, pacea interioară, armonia, vitalitate, perfecțiune, succesul, fericirea etc. Va așteptăm cu drag la ședințe de meditație, tehnici de maximă receptivitate (sau a relaxării profunde)… În căutarea și obținerea sănătății, echilibrului emoțional și al armoniei, vă ajută antrenoarea Lili Baidan, fitness-director al Academiei: “Dragi părinți, dacă observați copilul dumneavoastră să aibă o poziție inegală a spatelui (un umăr mai mare decât celălalt, de exemplu, sau un copil se plânge de dureri de spate, și chiar mai mult oboseală, dureri de cap…), sunteți binevenit la un test gratuit de sprijin — locomotorie a sistemului (coloanei vertebrale) copilului. Academia FITNESS & YOGA” a organizat grup de „reabilitare motorie“ pentru copii cu vârste cuprinse între 8-16 ani, în scopul de a stabiliza în mod eficient procesul de scoliotic la nivelul coloanei vertebrale în creștere”, menționează Lili Baidan.

Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii”

De câțiva ani, în municipiul Soroca activează Centrul de Dezvoltare şi Educaţie „Ingenioşii”. Activitatea centrului se bazează pe câțiva piloni:

 • Lucrul individual cu copiii reieșind din necesitățile lor individuale;
 • Specialiști calificați și rezultate bune pe măsura așteptărilor părinților;
 • Dotare tehnico-materială.

„Copiii au nevoie de comunicare. Da, anume aici ei învață să interacționeze unul cu celălalt, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea lor. Şi noi aici oferim o stare emoţională care răspunde cerinţelor unei dezvoltări individuale şi complexe. Investim în viitor şi creştem copiii fericiţi”, menționează Maria Stepanyants, administratoarea centrului, la care pot fi înscriși copiii cu vârste de la 3 la 10 ani.

Clubul sportiv “Lion”

Clubul sportiv “Lion” are o istorie bogată atât în numărul de ani de când activează, cât și în numărul victoriilor și medaliilor din palmares, câștigate de antrenori și discipoli la diverse competiții sportive în țară și peste hotare. Clubul are misiunea să promoveze modul sănătos de viaţă, cultura fizică şi sportul în rândul juniorilor, tineretului şi militarilor, precum şi participarea acestora la diverse competiţii naţionale şi internaţionale. “Aici, copiii se antrenează gratuit. În cei 10 ani de la fondare peste 1500 decopii au cunoscut secretele artelor marțiale și au obținut rezultate remarcabile la diverse turnee naționale și internaționale”, povestește antrenorul Iurie Todirean, sportiv de performanță, care prin exemplul propriu motivează tinerii să ducă un mod sănătos de viață, el fiind deținător al locului II la Campionatul de Lupte Universale, Moscova, Rusia (2010) și al locului II Cupa Europeana, Constanţa, România (2010).
În sălile de antrenamente ale clubului “Lion” au crescut sportivii de renume:

 • Constantin Rusu, premiant la Turnee Europene, competiții desfășurate în Rusia și România. Rusu deține trei centuri de campion;
 • Aic Ovcean, Iurie Todirean-junior, Tim Tarasiuc, Vadim Cernei, Dumitru Popescu, Trofim Popescu.

Școala Sportivă municopală Soroca

O varietate largă de ocupații propune și Școala Sportivă raională Soroca. Aici copiii pot alege să facă baschet, lupte, să joace tenis sau dame. Ocupațiile au loc în săli dotate, iar antrenamentele sunt gratuite. Se știe bine, sportul este bun pentru a creșterea imunității, dar și pentru reglarea metabolismului organismului uman, pentru eliminarea, cu ajutorul procesului de transpirație, grăsimilor, toxinelor și impurităților; mișcarea fizică luptă împotriva stresului, anxietății și depresiei, întărește mușchii, inima, ba chiar întregul sistem cardio-respirator. Dar mai sunt motive pentru care copiii și tinerii trebuie să practice sportul, aici, la Școala Sportivă, este convins Sergiu Tîmco, directorul interimar al instituției: “Tinerii si adolescenții care fac sport și au o viață activă din punct de vedere fizic au articulațiile foarte mobile, un echilibru al coloanei vertebrale și flexibilitate. Exercițiile fizice îmbunătățesc considerabil concentrarea psihică și, ulterior, rezistența fizică. Sportivii de la Școala Sportivă raională Soroca au obținut succese la turneele naționale și internaționale, tot aici sunt și cei mai buni sportivi la probe individuale. Acest fapt se explică prin sârguința și străduința antrenorilor de la secțiile Școlii Sportive”.

 • Secţia Baschet (5 grupe)
  1. Crudu Serghei
  2. Iastremschii Vladimir
  3. Jîdcov Igor
 • Secţia Joc dame (4 grupe)
  1. Botnari Valentina
  2. Melnic-Ocerednic Tatiana
  3. Tomiţa Tatiana
 • Secţia Tenis de câmp (3 grupe)
  1. Pilihovscaia Mariana
 • Secţia Judo (4 grupe)
  1 Lohov Vitalie
  2 Cojocari Alexandru
 • Secţia Lupte Greco-romane (9 grupe)
  1. Petrîşîn Mihail
  2. Marchitan Serghei
  3. Tîmco Serghei
  4. Oleinic Roman
  5. Gîncu Arteom
 • Secția Box (2 grupe)

Sportul ar trebui să fie o parte importantă a vieții, pentru că existe multe beneficii, câteva fiind cele de mai sus. Indiferent de natura lui, sportul este foarte importat!

*Articol publicitar

Articolul precedentFALS: Cetățenii americani își iau adio de la produsele din UE
Articolul următorSUA vor finanța programe de instruire a forţei de muncă în agricultură
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.