Ambasadori ECO: Află unde tinerii vor deveni mai prietenoși cu mediul și mai implicați în viața comunității

0
68

Un proiect lansat recent în municipiul Bălți cu sprijinul financiar al Uniunii Europene își propune să crească gradul de conștientizare a tinerilor din localitate referitor la adoptarea unei atitudini eco și să-i ajute să devină cetățeni activi și implicați în viața comunității.

Este vorba de proiectul „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative” în Bălți, implementat de AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA”.  

Potrivit Nonnei Mihalcean, director executiv al AO CIDP ANIMA, Scopul proiectului este creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor tineri din municipiul Bălți referitor la adoptarea unei atitudini eco și de activism civic în privința managementului infrastructurii și serviciilor publice locale.

În acest sens, organizația își propune să realizeze câteva obiective:

  1. Abilitarea unui grup de 7 tineri (14-20 ani) ambasadori ai educației adoptării unei atitudini eco și activismului civic în privința managementului infrastructurii și serviciilor publice de calitate al municipiului Bălți, timp de 7 zile de Cursul de Formare al Ambasadorilor ECO.
  2. Sensibilizarea opiniei publice a unui grup de 1000 tineri din municipiul Bălți (14-20 ani) timp de 8 luni referitor la importanța adoptării unei atitudini eco și activism civic în privința managementului infrastructurii și serviciilor publice de calitate al municipiului Bălți;
  3. Eficientizarea energetică al sistemului de iluminare stradală din raza Gimnaziului nr 14 municipiul Bălți la 8 piloni, cu baterii solare, timp de 8 luni.

Amintim că AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative” în Bălți

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

 

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedent+831 cazuri noi de COVID-19 în republică: Și la Soroca sunt persoane confirmate cu virus
Articolul următorMănăstirea în cretă din Cosăuți – În aventură… cu Augustin / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.