Alimentul pe care să îl consumi neapărat de Florii. Vei avea noroc tot anul

1
918

Doar câteva zile ne despart de Florii, ultima mare sărbătoare religioasă până în Paște. Floriile se sărbătoresc cu o săptămână înaintea Învierii Domnului și vin la pachet cu o mulțime de tradiții și obiceiuri care de care mai frumoase.

De Florii se ține post

Una dintre cele mai importante tradiții vizează preparatele care se consumă obligatoriu în ziua de Florii și despre care se spune că aduc  mare noroc. Duminică, 9 aprilie 2023, creștin-ortodocșii serbează Duminica Floriilor, zi de post. Asta presupune pregătirea unor alimente de post, fără mâncăruri cu carne, lapte sau ouă.

De ce se mănâncă pește de Florii

Mai trebuie spus că de Florii este dezlegare la pește, astfel că acest aliment va fi nelipsit de pe mesele multor români, fie că țin sau nu post. Se spune că în ziua de Florii, Iisus Hristos ar fi cerut să mănânce pește, motiv pentru care și Biserica oferă ocazia celor care postesc să se delecteze cu acest aliment. Astfel, tradiția arată că persoanele care mănâncă pește de Intrarea Domnului în Ierusalim, adică în ziua de Florii, vor avea mare noroc în viață.

Ce se întâmplă dacă mănânci pește de Florii

Despre aceste persoane se spune că vor fi înzestrate cu puteri tămăduitoare și vor reuși să se vindece de orice boală grea. În plus, familiile care pun pe masă preparate pe bază de pește vor avea înțelegere și armonie în casă pe tot parcursul anului.

De ce trebuie să duci crengi de salcie la biserică

O altă tradiție importantă pentru ziua de Florii arată, atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici, că trebuie să ducă ramuri de salcie la Biserică. Preotul le sfințește ramurile de salcie, iar credincioșii le duc acasă și le așază la icoană. Astfel, se spune că locuitorii acelei case vor fi feriți de spiritele rele și orice boală grea.

Ce să nu faci de Florii

Din bătrâni se mai spune că de Florii nu este bine să te speli pe cap. Cei care nu vor respecta această superstiție vor albi înainte de vreme. În plus, de Florii este interzis să se muncească la câmp sau să se facă treburi casnice. De Florii este permis doar să mergi la biserică și apoi să te relaxezi alături de familie.

playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedent(Și) Elevii Școlii de Arte din Soroca sunt deja gata de Sfintele Paști / VIDEO
Articolul următorTest de logică: Dacă găsești peste jumătate din răspunsurile acestor ghicitori, ești mai inteligent decât 80% din populație.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

  1. Va mulțumesc pt acest ajutor ne este de folos sa știm mai multe despre religia noastră a ortodoxilor asaca am sa le respect în limita posibilităților sărbători fericite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.