Un preparat delicios, simplu de făcut, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Pentru rezultate spectaculoase, trebuie să ții cont de un detaliu important, ce are un rol important în formarea aromei și consistenței. Află, din rândurile de mai jos, când se pune lămâia în dulceața de căpșuni, de fapt.
Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni
Dulceața de căpșuni este, fără doar și poate, un răsfăț culinar pentru iubitorii acestui desert. Poate fi savurată pe clătite, peste o cupă de înghețată, chiar întinsă pe o felie de pâine prăjită, iar lista poate continua.
Cu toate că, la prima vedere, rețeta este una simplă, cheia succesului este un truc ce nu lipsește din arsenalul celor mai iscusite gospodine, un detaliu de care ar trebui să ții cont de fiecare dată când o prepari: când se pune lămâia, de fapt.
Ingrediente
Pentru a prepara câteva borcane de dulceață de căpșuni, vei avea nevoie doar de trei ingrediente:
- un kilogram și jumătate de căpșuni
- un kilogram de zahăr
- o lămâie
Mod de preparare dulceață de căpșuni
Vei începe prin a curăța frunzele de pe fructe. Căpșunile se spală apoi de mai multe ori sub un jet de apă rece.
Se pun apoi în vasul în care vom prepara dulceața, acoperite cu întreaga cantitate de zahăr. Se lasă să stea în jur șase, chiar opt ore, până când se acoperă în sucul propriu. După această etapă, se pun la fiert, pe foc mic.
După ce se topește zahărul din vas, se crește intensitatea flăcării, se elimină spuma care se formează și se adaugă abia atunci mai multe felii subțiri de lămâie.
În cazul în care fructele pe care le vei transforma în dulceață nu sunt tari, se spală, se pun în vas și se stropesc cu sucul stors de la o lămâie înainte de a fi acoperite cu zahăr. Zeama va întări fructele.
În momentul în care compoziția începe să fiarbă forfotit și se ridică la suprafață multă spumă, se stinge focul şi se acoperă vasul cu un prosop umezit peste noapte. A doua zi, dulceața se transferă în borcane.