Afișa Observatorului. Mergi la concertul „Cine-i soarele tău” sau la spectacolul „1946” ?

0
57

Dacă nu ați stabilit încă ce veți face în acest weekend, acum este momentul ideal să vă planificați activitățile. Avem câteva sugestii pentru evenimente speciale, spectacole, expoziții și filme pentru zilele de sâmbătă și duminică. E cazul să vă faceți repede notițe unde să mergeți împreună cu familia voastră.

CINE-I SOARELE TĂU

Cea mai difuzată trupă pop din Republica Moldova – AKORD, cu un palmares bogat de hituri proprii, organizează două concerte spectaculoase la Palatul Național. Pe 2 și 3 decembrie 2023, începând cu orele 18:00, Igor Sîrbu și Eduard Malareu vor excela în performanță muzicală, alături de intrumentiști de valoare: XO – Band, Petru Moiseev, Marian Ungur, Sergiu Vătavu și alții. În cadrul unui show promițător, regizat de Alla Donțu și prezentat de către Lili Lozan și Eugen Botnaru, spectatorii vor vibra pe ritmul melodiilor deja îndrăgite ale AKORD-ului, precum și vor audia, în premieră, mai multe piese noi.
Când și unde: 2-3 decembrie, Chișinău (Palatul Național Nicolae Sulac)
Costul biletului: 400-800 lei

Premiera spectacolului „1946”

Atenție! După începutul spectacolului, accesul în sală este interzis!
Ce putem învăța din trecut?
Putem învăța să recunoaștem și să acceptăm eșecurile și greșelile unui individ, a unui grup, a unui neam.
Mai putem învăța să vorbim despre evenimentele istorice și să le evităm pe cele dureroase pentru individ, pentru grup sau pentru neam.
Dar de cât timp avem nevoie pentru a însuși lecția?
La această întrebare căutăm răspunsul în spectacolul de teatru documentar „1946” în regia lui Slava Sambriș, după „Cartea Foametei” de Larisa Turea.
Întâi de toate, despre foametea din ’46-’47, astăzi încă se cunosc foarte puține lucruri.  Or, schimbările de mentalitate și frica inoculate în acei ani ne țin în loc, au devenit parte din codul nostru genetic și din sistemul nostru de valori, au rămas ca o traumă pe care am decis să o transmitem din generație în generație, și să continuăm existența în teroare și umilință. Pornind de la mărturiile din volumul „Cartea foametei” și de la interviurile realizate de echipa Teatrului „Luceafărul” am decis să facem un spectacol de teatru documentar despre acei ani cumpliți și să fim vocea unei generații pierdute din cărțile de istorie, lipsite de dreptul la replică, lipsite de elementarul drept la existență. Ne-am propus să vorbim despre acest eveniment istoric în speranța să înțelegem cum ne-a afectat și să-i urmărim consecințele în prezent. Ne-am propus să vorbim despre acest eveniment pentru a înțelege cum să nu repetăm greșelile comise în trecut, cum să recunoaștem o pagină neagră din istoria noastră și cum să învățăm să conviețuim în armonie cu toate minoritățile naționale cuprinse în acest spațiu mic.

Când și unde: 2-3 decembrie, Chișinău (Teatrul ”Luceafărul”)
Costul biletului: 200 lei


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentZiua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități sărbătorită la Soroca / VIDEO
Articolul următorLa Colegiul ”Mihai Eminescu” din Soroca azi s-a scandat: Trăiască, Trăiască, Moldova, Ardealul și Țara Românească / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.