A pus pasta de dinţi la rădăcina plantelor

0
61

Pasta de dinți este un element esențial în rutina noastră de igienă orală, dar beneficiile sale nu se opresc la menținerea sănătății dentare. Pe lângă curățarea dinților, pasta de dinți poate fi folosită într-o varietate de moduri neașteptate. Grădinarii iscusiți folosesc pasta de dinți pentru îngrijirea plantelor. Ai observat că, la un moment dat, florile pe care le ai în casă încep să aibă frunze galbene? Este din cauza dăunătorilor, dar pasta de dinți rezolvă această problemă.

Pentru a respinge dăunătorii din plantele tale în ghiveci, tot ce trebuie să faci este să pui pastă de dinți pe marginea ghiveciului. Mirosul puternic de mentă va ține deoparte insectele, care nu vor mai putea să ajungă la frunze și să le distrugă.

Unii grădinari pun pasta direct pe pământul florii, la rădăcină. Se spune că, în acest fel, plantele vor fi ferite de dăunători, iar pasta de dinți va menține și mai mult umiditatea solului în care se află acestea. Pasta de dinți conține un ingredient numit hidroxid de sodiu care ajută la protejarea frunzelor plantelor de boli și dăunători. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să diluezi o lingură de pastă de dinți în 1 ½ litru de apă. Pune tot amestecul într-o sticlă cu pulverizator și amestecă totul bine. Apoi, stropește frunzele plantelor din casă și chiar și pe ale celor de afară, pentru a ține departe orice insectă ce le poate distruge pe acestea.

Tratamente naturale pentru plante

Un pesticid natural poate fi creat prin infuzarea căpățânilor de usturoi în apă. Această soluție poate fi folosită pentru a stropi plantele și pentru a ține departe dăunătorii datorită mirosului de usturoi care este respingător pentru insecte. Un ceai de compost făcut din materiale organice, cum ar fi resturile vegetale, poate fi un excelent fertilizant organic pentru plante. Se prepară prin înmuierea materialelor organice în apă timp de câteva zile sau săptămâni pentru a obține o soluție bogată în nutrienți. Un amestec de apă și bicarbonat de sodiu poate fi folosit pentru a combate mucegaiul de pe frunzele plantelor. Acest tratament natural este eficient și sigur. Cojile de ouă măcinate pot fi adăugate în sol pentru a furniza plantei nutrienți importanți, cum ar fi calciul. De asemenea, acestea pot ajuta la prevenirea apariției dăunătorilor. Un ceai de mușețel poate fi folosit ca un spray pentru a spori imunitatea plantelor, stimulând creșterea și fiind eficient în prevenirea bolilor.

La ce mai ajută pasta de dinți

Pasta de dinți este un element esențial în rutina noastră de igienă orală, dar beneficiile sale nu se opresc la menținerea sănătății dentare. Pe lângă curățarea dinților, pasta de dinți poate fi folosită într-o varietate de moduri neașteptate.

În cazul unor pete mici și obstinate de pe covor, poți aplica puțină pastă de dinți pe zonă, freca ușor și clăti cu apă. Asigură-te că testezi mai întâi într-o zonă mai puțin vizibilă pentru a evita eventuale decolorări. Pasta de dinți poate fi utilă în eliminarea mirosurilor neplăcute. Poți aplica puțină pastă pe mâini după gătit sau după ce ai manipulat anumite alimente care îți persistă mirosul neplăcut. Pentru a curăța tastatura laptopului, aplică o cantitate foarte mică de pastă de dinți pe un burete umed și curăță între taste. Îndepărtează orice reziduu cu grijă și asigură-te că nu pătrunde umezeala în interiorul tastaturii. O cantitate mică de pastă de dinți aplicată și ștearsă ușor pe ecranul zgâriat al telefonului tău poate să reducă vizibilitatea zgârieturilor superficiale. Aplică o cantitate mică de pastă pe lentilele ochelarilor, freacă ușor și clătește bine. Aceasta poate ajuta la îndepărtarea uleiurilor și a petelor, oferindu-ți o vedere mai clară.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentHoroscop 4 noiembrie 2023: Zodia care se poate îndrăgosti la prima vedere
Articolul următorEchipa de elevi a liceului ”Constantin Stere” a câștigat 500 de euro în cadrul concursului de idei de afaceri / VIDEO
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.