„Implică-te și vom reuși!” să avem apă, sol și aer curat

0
69

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE:

Asociația Obștească „Eco-Sor” a desfășurat o Masă rotundă în cadrul Proiectului „Implică-te și vom reuși!”, în cadrul căreia s-au făcut totalurile implementării proiectului, la care au participat reprezentanți ai localităților-țintă, inclusiv primarii: Mihai Gâtlan — Cosăuți, Victor Mutruc — Egoreni, Lilia Pilipețchi — Soroca, Gheorghe Todirean — Trifăuți, Tudor Golub — Vasilcău, dar și inginerul Anatolie Braniște, de la Direcția Locativ Comunală din Soroca.

Alocuțiunea cu privire la activitățile din cadrul proiectului a fost ținută de doamna Valentina Jamba, președinta Asociației Obștești „Eco-Sor”, directoarea Proiectului. Asistentul de proiect, Veaceslav Burlacu, a prezentat rezultatele chestionării efectuate în cele 5 localități-țintă, iar experta, profesoara de biologie de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca, Larisa Ursu, a vorbit despre starea apelor de suprafață a râulețelor Iorjnița, Racovăț, Zastânca și Vasilcău.
La finele Mesei rotunde, participanții au aprobat și votat Rezoluția finală, care include nu doar constatări ce țin de calitatea vieții oamenilor, gestionarea deșeurilor, dezvoltarea sistemului integrat al deșeurilor, starea ecologică a fluviului Nistru, degradarea apelor de suprafață și altele, dar și unele repere pentru activitățile de viitor, cum ar fi evacuarea deșeurilor menajere și agricole, organizarea de măsuri de curățare a vegetației uscate, îmbunătățirea serviciul comunal de prestări servicii, monitorizarea biologică a râulețelor mici și altele.

O ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Articolul precedentDolarul crește, iar euro scade în raport cu leul moldovenesc
Articolul următorLa Cosăuți, Vasilcău, Trifăuți și Egoreni lumea se implică și…reușește
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.