Asistență psihologică pentru soroceni, pentru a depăși stările legate de epidemia COVID-19

0
314
Foto: pixabay.com

Sorocenii care se confruntă cu stări de anxietate, frică sau alte probleme determinate de situația epidemiologică din țară, pot solicita ajutorul psihilogului. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a primarului de Soroca, Lilia Pilipețchi. Consultațiile vor avea loc cinci zile în săptămână, prin telefon.

,,Stimați soroceni ! Primăria mun. Soroca, Vă informează că în legătură cu situația  epidemiologica creată, Centrul Comunitar de Sănătate Mintală, vine cu inițiativa de a presta servicii de asistență psihologică populației orașului și raionului Soroca”, se arată în anunțul publicat de Llila Pilipețchi.

Serviciile de asistență psihologică pot fi solicitate de lucrătorii din sistemul de sănătate și din alte domenii, precum și de toată populația municipiului și raionului Soroca, în legătură cu situația epidemiologică creată în țară, precizează psihologul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală, Lilia Grâu.

,,Specialiștii Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Soroca vin cu inițiativa de a oferi suport psihologic pentru a face față momentelor dificile prin care trecem fiecare,. Este important la moment aceasta, pentru că în țară se crează panică, fiecare om reacționează și raportează psihologic diferit la situația epidemiologică și ulterior pot declanșa probleme de sănătate mintală și fizică.

Este normal să avem frică, dar să nu avem tulburare de anxietate sau atacuri de panică; e normal să fim triști, dar să nu avem depresie; e normal să fim furioși, dar să nu fim agresivi sau violenți. Din aceste spuse este foarte important să gestionăm corect stările psihoemoționale pentru a avea o sănătatea mintală și fizică bună”, mai spune psihologul.

Potrivit sursei, consultul prin contact direct este limitat la maxim, asistența este oferită doar la telefon în această perioadă epidemiologică. Persoanele interesate pot apela la numărul de telefon: 0230- 2 11 35, de luni până vineri, între orele:  08:00-17:00.


Articolul precedentPe ce suprafețe rezistă coronavirusul cel mai mult?
Articolul următorCâţi bani sunt cheltuiţi pentru dezvoltarea vaccinului împotriva virusului COVID-19?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.