Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată și la Soroca

0
93

Mai mulți soroceni au marcat Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Această zi are ca obiectiv promovarea înțelegerii problemelor legate de dizabilitate și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

ONG ,,Razele Viitorului” și Organizația Veteranilor din raionul Soroca au organizat o sărbătoare, la care au fost invitate persoane cu deficiențe de vedere, membre ai Societății Nevăzătorilor.

Evenimentul a avut loc la Palatul de Cultură, unde au ținut discursuri organizatorii și reprezentanta Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF). Participanții au spus că această zi este una dinte puținele, când oamenii cu dezabilități sunt  în centrul atenției, iar societatea este sensibilizată să fie mai receptivă și mai bună cu ei. Cei prezenți au interpretat cântece și au avut parte de gustări, astfel simțindu-se ca la o sărbătoare. Organizatorii le-au făcut și câte un mic cadou, eșarfe pentru femei și fulare pentru bărbați.  “Vrem ca invitații noștri să se simtă importanți pentru societate și nu în ultimul rând să se simtă bine în această zi”, menționează Claudia Ivanov, președinta Organizației Veteranilor din raionul Soroca.

Din partea statului, aceștia nu au primit nimic, cu acest prilej. După cum ne-a informat Marcela Soficiuc, șefa Secției protecția persoanelor în etate și cu dizabilități a DASPF, Fondul de susținere socială și-a sistat activitatea în luna decembrie 2017, printr-o Hotărâre de Guvern.

Potrivit informației DASPF, în raionul Soroca sunt 5490 de persoane cu grad de dizabilitate sever și accentuat, inclusiv 420 de copii.

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată în fiecare an, la 3 decembrie, la nivel mondial. Această zi a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 1992.


Articolul precedentPoșta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai
Articolul următorSărbătoarea agricultorilor la Soroca: opinii, cifre, listele premianților
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.